Анонимен's picture
0
+1
-1
Имам стара регистрация на МПС. От седмица се мъча да направя гражданска отговорност. Някакви нови изисквания не позволяват данните да се приемат от съответната програма, използвана от компаниите за застраховки. Казаха ми да отида в КАТ и там да въведат данните от стария талон в тяхната база данни. Направих това ,но пак не мога да се застраховам. Трябвало да си сменя книжката с нов талон за регистрация. А всички ме уверяват че тази регистрация е валидна и няма защо да се сменя. Засега съм без гражданска. Това ме обърква. Хем с изрядни документи хем не мога да направя задължителната гражданска. Да сменям ли талона или не.
От

0
+1
-1
При мен стана и със картоненият талон . Всичко е точно ! Излиза ми цялата информация от кат за мен ! Сега започвам да ходя за риба само да се стопли !.........:)
От
+1
+1
-1
Здравейте,

в действителност скоро се промени начина на издаване на застраховка Гражданска отговорност, след влизането в сила на разпоредбите на Наредба 54 на Комисия за финансов надзор.
В момента цялата информация за МПС и собственик на МПС идва при застрахователите от КАТ / Гаранционен фонд и те нямат право да я променят.

Съветваме Ви, да опитате с 2-3 застрахователни компании, и ако никоя от тях не успее да издаде Вашата полица, да отидете на място в КАТ и да подадете заявление за нов талон на МПС. Старият Ви талон е напълно валиден, но явно КАТ не подава информация за МПС със стари талони към застрахователните компании, а не можете да шофирате без тази застраховка.

Не забравяйте, че ако останете известно време без застраховка, автомобилът Ви ще бъде автоматично дерегистриран в КАТ и ще си навлечете допълнителни проблеми.

Екипът на izbiram.bg
От eкипa на Izbiram.bg
0
+1
-1
Със стар талон съм и всичката информация от КАТ излезе за мен при застрахователя и пак като пристъпихме към издаване на полицата КАТ Плевен ни отряза ? Номера на талона ми е със буква и шест цифри , а новите са със осем без буква сиреч не е това возилото или пък аз не знам ?
От