Анонимен's picture
0
+1
-1
Пример:теглиш 2000лв ,за 15 месеца,колко е максималната лихва
От

0
+1
-1
Здравейте,

законово има определен таван на Годишния процент на разходите при всички видове потребителски кредити, включително при бързите кредити, който е в размер приблизително на 50% (свързан е с размера на законовата лихва по просрочени задължения).

Трябва да имате предвид и да се поинтересувате много подробно какви са всички изисквания на избраната от вас фирма кредитор. Всички фирми спазват законовото ограничение, но предлагат допълнителни услуги или имат допълнителни изисквания. Например - някои фирми имат допълнителна услуга за бързо разглеждане на кредита, други фирми изискват поръчители с определени доходи и ако клиента не желае да представи такива, заплаща неустойка. Тези допълнителни услуги/такси/неустойки са по Ваш избор, извън посочения таван на ГПР са, и Вие преценявате дали да се възползвате от тях или не. МНОГО важно е да се информирате предварително за всички възможни такси, допълнителни услуги, неустойки и други и след това да си прецените дали ще вземете кредита и колко е общата сума, която ще върнете.

Може да разгледате нашия калкулатор бързи кредити https://izbiram.bg/бързи-кредити, където ние сравняваме различните кредити с включени всички възможни допълнителни такси, услуги и неустойки.

От екипът на izbiram.bg
От