Анонимен's picture
0
+1
-1
Здравейте, бих искала да задам един въпрос! Когато теглиш кредит, банката ти прави застраховка за целия период на договора. И когато го изплатиш по-рано не трябва ли да ти върне накакви пари от нея? Дано сте ме разбра ли.! И още един. Когато настъпи смърт как стават нещата, какво трябва да се направи? Отива се в банката със смртния акт и прекратяват плащането ли?
От

0
+1
-1
Здравейте,

по първия въпрос: има различни начини за плащане на премията по застраховката - месечно, годишно, за по-дълъг период (примерно 5 години), или дори за целия период на застраховката. Всичко зависи от конкретната застраховка, която сте сключили и нейните Общи Условия. Ако сте предплатили за дълъг период - примерно 2 години или повече, е възможно да имате право да получите обратно част от премията. Обадете се на застрахователната компания и попитайте! Ако плащате месечно или годишно - най-вероятно няма да имате право на връщане на премията. Ако по полицата има настъпило застрахователно събитие - също е вероятно да нямате право на връщане на премията.

По втория въпрос: отивате или в банката, в която сте направили застраховката, или директно при застрахователя, с копие от акта и попълвате съответните документи.
От eкипa на Izbiram.bg