подаръци

Според проучване на една от фирмите за бързи кредити у нас, около една трета от българите ще ползват кредит за покупката на коледни подаръци.

Въпреки, че по броя на изтеглили бърз кредит за посрещане на Коледа изпреварваме Полша, където са 22%, а в Чехия и Словакия този процент 15, то сумата която теглим е най-ниска, едва около 220 лева. Най-висока сума, за да покрият този разход, теглят в Словакия - около 360 евро.

19% от сънародниците ни са готови да отделят над 200 лева, за да зарадват най-близките си хора. Двадесет процента смятат да вложат в покупки за празниците между 100 и 150 лева, а 14% ще похарчат до 50 лева. Най-висок (29%) е процента на хората, които ще отделят между 60 и 100 лева за коледни подаръци на своите близки.

За поредна година сънародниците ни потвърждават склонността си да пазаруват в последния момент, като 35% заявяват, че ще пазаруват в седмицата преди Коледа, а 2% в самия празничен ден. За сравнение в Полша, Словакия и Чехия хората, които отлагат купуването на подаръци за последната седмица, са около 15%.

Сподели този пост

Остави коментар

Image CAPTCHA
Използвайте символи на латиница, от значение са големите и малките букви.

Наръчник с безценни съвети за пенсионното осигуряване