Застраховка при пътуване в чужбина

С калкулатора за застраховка помощ при пътуване ви даваме възможност бързо и лесно да сравните условията на застрахователните компании, предлагащи застраховка пътуване в чужбина. Това е вашата здравна застраховка за чужбина. Тя е необходима при туризъм, работа, обучение или спорт в чужбина, като тя покрива всички неотложни медицински разходи при злополука или внезапно заболяване. Всички включени застраховки ползват международни асистанс компании с денонощни телефони, които ще Ви осигурят незабавно съдействие при такова събитие.

Ние сме Застрахователен Брокер Омникар и Партньори ООД с лиценз №499-ЗБ/28.06.2013г. издаден от Комисията за финансов надзор и сме доверен партньор на Izbiram.bg.
Информация за нас, нашите партньори и онлайн услугата ни, можете да намерите на официалният ни сайт www.spotins.bg.

През 2020 година ни се довериха над 20 000 индивидуални и корпоративни клиенти.

 • Задължително ли е да имам медицинска застраховка, когато пътувам в чужбина?

  Тази застраховка на практика е задължителна за всяко ваше пътуване в чужбина. Високите цени на медицинските услуги и нуждата от помощ в чужда страна (например, за да намерите най-близката болница) обуславят нуждата от такава застраховка. За страните от ЕС може да си извадите и Европейска здравна карта, но имайте предвид, че с нея няма да ползвате денонощен асистанс, ще бъдете ограничени в избора на болнични заведения (само тези, които имат договор с тамошната здравна каса), и ще ви се наложи да доплащате, защото много услуги, особено зъболекарските, не са безплатни. Единствения начин да осигурите спокойствието си е да отделите скромна сума пари за тази застраховка и да не се тревожите какво ще правите, ако се разболеете или ви се случи нещо непредвидено.

 • Какво представлява застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“?

  Тази застраховка е популярна още като „Медицинска застраховка при пътуване в чужбина“ и има за основна цел да ви защити от непредвидени разноски за медицински услуги, когато се намирате в чужбина – на почивка, по работа или по друга причина. Застраховката не е задължителна, но е крайно препоръчителна, предвид високите цени на тези услуги, когато се намирате извън България. Застраховката покрива основно медицински разноски в следствие злополука или внезапно заболяване, спешно зъболечение; разходи за транспортиране и репатриране, в следствие злополука и внезапно заболяване. Възможно е да се добавят и допълнителни покрития като смърт и трайно намалена работоспособност в следствие злополука, загуба на багаж, дневни пари за болничен престой, разходи за правна защита и други рискове чрез заплащане на допълнителна премия. Тази застраховка се предлага с осигурен денонощен асистънс, т.е. в случай на злополука или заболяване в чужбина, застрахователят организира и насочва клиента към лекар по обща медицина или друг специалист, в зависимост от конкретния здравословен проблем. Застрахователите се разплащат директно със съответните болнични заведения, т.е. не е необходимо да носите или държите по карта значителни парични суми!

 • Какво да направя, ако се разболея или ми се случи нещо в чужбина?

  Ако се разболеете или претърпите злополука е необходимо незабавно да се свържете лично Вие или чрез трето лице (ако състоянието Ви не го позволява) с Асистанс компанията, с която работи съответният застраховател. Трябва да посочите номера на полицата (носете я винаги с Вас!), трите Ви имена, ЕГН, срок на застраховката, местонахождението Ви и подробна информация за събитието и ще получите съдействие и указания. Телефоните на Асистанс компанията са записани на видно място във Вашата полица. Асистанс компанията незабавно ще Ви насочи към най-близкото болнично заведение, ще Ви осигури транспорт при необходимост, ще уреди прегледи, изследвания и медикаменти.

 • Каква е годишната застраховка за пътуване в чужбина?

  Всички компании предлагат годишни застраховки за многократно пътуване в цял свят. Те дават същата услуга (пълно покритие на медицински разноски, денонощен асистанс и други) и имат същите предимства като краткосрочните, като е важно да знаем, че престоят за всяко пътуване е лимитиран до 30, до 60 или до 90 дни. Те са много подходящи ако пътувате често в чужбина, но не можете да ги ползвате ако ще живеете над 3 месеца в чужда държава без да се връщате.

 • Мога ли да се застраховам, ако отивам да уча, работя или спортувам в чужбина?

  Да, можете. Застрахователите имат конкретни тарифи за медицинска застраховка за чужбина за ученици, студенти, спортисти и работещи. При някои застрахователи е възможно да има завишение в цената – проверете в нашия калкулатор по тази застраховка.

 • Има ли отстъпки ако пътувам със семейството си или в група?

  Някои застрахователи прилагат отстъпки при застраховане на цялото семейство или група. Други имат преференциални тарифи за лицата до 18 години, пътуващи самостоятелно или заедно със семейството си. Повечето компании прилагат отстъпки за групи над 10 лица, за деца, ученици и студенти. Провете нашият калкулатор по тази застраховка, за да изчислите точната цена.

 • Мога ли да се застраховам ако съм на 70г.?

  Всички застрахователни компании прилагат завишения в тарифата за лица над определена възраст (обикновено над 65-70 години) или понякога налагат ограничения в застрахователните суми и покрития. Проверете нашият калкулатор по тази застраховка или се обадете на нашите телефони, за да Ви окажем пълно и безплатно съдействие.