Застраховка при пътуване в чужбина

С калкулаторът ни за застраховка помощ при пътуване ви даваме възможност бързо и лесно да сравните условията на застрахователните компании, предлагащи застраховка пътуване в чужбина. Това е вашата здравна застраховка за чужбина. Тя е необходима при туризъм, работа, обучение или спорт в чужбина, като покрива всички неотложни медицински разходи при злополука или внезапно заболяване. Всички включени застраховки ползват международни асистанс компании с денонощни телефони, които ще Ви осигурят незабавно съдействие при такова събитие.

За да сравните цените на застраховка помощ при пътуване на водещите застрахователни компании е необходимо да изберете целта на пътуването, желаната застрахователна сума и възрастта на участника в пътуването. Ще получите крайната цена на застраховката, откъдето може да изберете дали да я сключите онлайн или да я заявите, чрез оператор.

Ние сме Застрахователен Брокер Омникар и Партньори ООД с лиценз №499-ЗБ/28.06.2013г. издаден от Комисията за финансов надзор и сме доверен партньор на Izbiram.bg.
Информация за нас, нашите партньори и онлайн услугата ни, можете да намерите на официалният ни сайт www.spotins.bg.

През 2022 година ни се довериха над 20 000 индивидуални и корпоративни клиенти.

 • Задължително ли е да имам медицинска застраховка, когато пътувам в чужбина?
  Високите цени на медицинските услуги и нуждата от помощ в чужда страна правят нуждата от такава застраховка на практика задължителна. При нея, срещу скромна сума пари може да ползвате както медицински услуги, ако се наложи, така и денонощен асистанс, който ще ви помогне, в случай че има нужда да отидете до болница или друго лечебно заведение. С тази застраховка ще си осигурите спокойствие, когато пътувате.
 • Какво представлява застраховката „Помощ при пътуване в чужбина“?
  Известна още като „Медицинска застраховка при пътуване в чужбина“, този тип застраховка е незадължителна, но крайно препоръчителна, ако често пътувате в чужбина. Нейната основна цел е да Ви защити от непредвидени разноски за медицински услуги, независимо дали сте в чужбина по работа, на почивка или има друга причина.
 • Какво да направя, ако се разболея или ми се случи нещо в чужбина?
  Ако претърпите злополука или се разболеете по време на пътуване, трябва незабавно да се свържете с асистанс компанията, с която застрахователната компания работи. Ако Вие не сте в състояние да го направите, може да го направи трето лице. Асистанс компанията ще Ви помогне с информация към кое лечебно заведение да се насочите, може да осигури транспорт и всичко необходимо за лечението, от което имате нужда.
 • Каква е годишната застраховка за пътуване в чужбина?
  Ако пътувате в чужбина често, може да се възползвате от годишна застраховка за многократно пътуване в цял свят. При нея специфичното е, че престоят е лимитиран до 30, 60 или 90 дни. Тя е чудесна, ако пътувате често в чужбина, но не можете да я ползвате, ако планирате да живеете над 3 месеца в чужда държава.
 • Мога ли да се застраховам, ако отивам да уча, работя или спортувам в чужбина?
  Ако заминавате в чужбина за по-дълъг период от време, попитайте застрахователите за специална медицинска застраховка, създадена за случай като Вашия. Може да използвате нашия калкулатор, за да откриете какви оферти предлагат различните застрахователи и да изберете най-изгодната.
 • Има ли отстъпки ако пътувам със семейството си или в група?
  Ако искате да пътувате с цялото си семейство, ако сте група и искате да се застраховате заедно, в нашия калкулатор ще откриете кои застрахователи предлагат отстъпки за групи или лица до 18 години, пътуващи самостоятелно или със семействата си.
 • Мога ли да се застраховам ако съм на 70г.?
  Ако искате медицинска застраховка за пътуване в чужбина и сте в пенсионна възраст, проверете добре тарифите, които застрахователите предлагат, както и покритието, което застраховката има за лица над определена възраст. В нашия калкулатор ще откриете цялата необходима информация.
 • Как да избера къде да направя своята застраховка за пътуване в чужбина?
  Ако Ви предстои пътуване в чужбина и искате да си осигурите сигурност срещу инциденти и непредвидени медицински разходи, изберете своята застраховка с нашия калкулатор. В него, след въвеждане на необходимата информация, получавате списък с най-подходящите според Вашите нужди застрахователи