Калкулатор потребителски и жилищни кредити

С калкулатора за потребителски и жилищни кредити, може да сравните условията на банковите  кредити, на база срок, валута, вид на кредита и обезпечение. Сравняват се стандартни потребителски кредити и жилищни кредити в лева и евро. Не се сравняват кредити за пенсионери, както и кредити за обединяване на задълженията. В резултат, ще видите общата сума, която трябва да върнете за целия срок на кредита, годишния лихвен процент, дължимите такси и застраховки, както и допълнителните условия по избрания от Вас кредит.

Получете повече информация и оферта за видовете ипотечни кредити, като попълните кратката форма и кредитният консултант ще се свърже с вас и ще получите офертите на всички големи финансови институции на българския кредитен пазар, съобразени с вашите изисквания и възможности.Заявете БЕЗПЛАТНА консултация за ипотечен кредит.

 • Какъв е максималният размер на сумата, която се отпуска при жилищен кредит?
  Когато кандидатствате за жилищен кредит, банката може да Ви финансира със сума, която варира между 50% и 85% от сумата, за която имота е оценен. Оценката на имота зависи от неговия вид, размер, местоположение и състояние.
 • Как мога да намаля лихвата по кредита си?
  За да намалите лихвата по кредита си, прегледайте другите продукти, които банката предлага. Често, банките предлагат преференциални условия по кредитите за лоялните си клиенти, които използвад други услуги като: превод на работна заплата в банката, плащане на битови сметки през чрез банката, застраховки, онлайн и мобилно банкиране.
 • Каква е разликата между кредит с равни вноски и кредит с намалящи вноски?
  Вноската по кредита се състои от лихва и главница. Когато изплащате кредит с равни месечни вноски за целия период, в началото сумата за вноската е повече лихва и по-малко главница, като с напредване на времето това се променя.Когато изплащате кредит с намаляващи месечни вноски, изплащате по-висока вноска, която с времето намалява. Това е така, защото главницата е равна в началото, но лихвата намалява с времето.
 • Как банката ще определи размера на месечната ми вноска?
  За да определи най-точно какъв да бъде размера на месечната Ви вноска, банката взима в предвид пълната информация за приходите и разходите Ви. На база на това се определя каква да бъде месечната вноска, така че погасяването да не представлява затруднение за Вас.
 • Какво е обезпечение по кредит?
  Кредитното обезпечение представлява залог, който гарантира, че при затруднение от страна на длъжника, кредита ще бъде погасен. Обезпечението може да дойде под няколко различни форми: превод на работна заплата, залог на недвижимо имущество или ипотека. Друго възможно обезпечение е помощта от гарант, който се превръща в съдлъжник и може да поеме погасяването на вноските, ако длъжникът не може.
 • Каква е разликата между ипотечен и жилищен кредит?
  Жилищен е кредит, който е специално отпуснат за закупуване на недвижим имот. При него, отпуснатите средства се превеждат директно от банката към продавача.От друга страна, ипотечен кредит е всеки кредит, обезпечен с ипотека. Вие може да кандидатствате за ипотечен кредит, а средствата да използвате както за закупуване на жилище, така и за други нужди: ремонтни дейности, обзавеждане, други покупки.
 • Как да избера най-добрите условия за кредит?
  Ако имате нужда от средства и искате да кандидатствате за банков кредит, може би се чудите коя банка да изберете? За да ви улесним, създадохме нашия калкулатор за потребителски и жилищни кредити. С негова помощ ще може да сравните различните условия, предлагани от банките и да изберете най-добрата според своите нужди и желания.
 • Каква е разликата между опцията със и без превод на работна заплата?
  Когато използвате услугата превод на работна заплата през банката, лихвата по кредита се намалява. Така ще получите по-изгодни условия с единственото условия да получавате месечните си възнаграждения в съответната банка.