Продължете към съдържанието

Кредит срещу ипотека

Специално за вас подбрахме най-добрите оферти за ипотечни кредити срещу обезпечение в България!

Съпоставихме условията на компаниите, предлагащи кредит срещу обезпечение на апартамент, къща, офис, търговски обект, парцел, земеделска земя или с какъвто имот разполага кредитоискателя.

Този тип кредит е предназначен за физически и юридически лица и се отпуска срещу обезпечение недвижим имот. Той дава възможност да рефинансирате всичките си кредити и да обедините задълженията си по разумен и изгоден начин, плащайки една месечна вноска. Кредит срещу ипотека дава възможност да закупите или ремонтирате жилище, да покриете нужди от оборотни средства или да реализирате други важни планове и проекти, за които финансите не достигат.

Предимството, което осигурява кредит срещу залог на имот е одобрение дори с лоша кредитна история. Всеки клиент получава реален шанс за одобрение, ако банката му е отказала кредит, поради недоказан доход или друг аргумент.

Ипотеката е най-лесният начин да получите пари, за да осъществите целите си. За да кандидатствате за кредит срещу ипотека е необходимо да имате навършени 18 г., валидна лична карта, регулярни доходи и документ за собственост на недвижим имот, който да ипотекирате.

Ако смятате , че кредит срещу ипотека е подходящ за Вас – може да кандидатствате онлайн веднага, избирайки между няколко компании, които предлагат ипотечни кредити.

Ипотечен кредит
до 2 000 000 лв.

Ипотечен кредит
до 50 000 лева

Ипотечен кредит
дo 30 000 лв.

Сравнете всички оферти за потребителски кредити в България с нашия Калкулатор за потребителски кредити!

Специално за вас, екипът на Izbiram.bg събра на едно място – Най-изгодните бързи кредити.

 • Кога мога да кандидатствам за кредит с ипотека?
  За ипотечен кредит можете да кандидатствате, ако имате нужда от средства и разполагате с движимо или недвижимо имущество, което може да използвате за обезпечение по кредита, в това число: имот, земя, автомобил, друго имущество, определно за приемливо от институцията, от която искате кредит.
 • Как мога да използвам кредита с ипотека за обединяване на задължения?
  Ако имате няколко кредита и се затруднявате да изплащате вноските по тях всеки месец, можете да ги обедините в един по-голям кредит, който да обезпечите с ипотека. Така ще бъдете спокойни, че ще плащате само една вноска всеки месец, която ще бъде за по-малка сума от тези, които плащате, ако изплащате няколко кредита на веднъж.
 • Какъв е размерът на кредита, който мога да използвам?
  Това най-често зависи от вида и стойността на обезщетението, което можете да предложите. В зависимост от политиката на институцията, към която искате да кандидатствате, ще може да получите сума, отговаряща на определен процент от стойността на обезщетението. Често тази сума е около 50%.
 • Какви документи трябва да предоставя?
  В зависимост от институцията, към която искате да кандидатствате и вида на обезщетението, ще се наложи да предоставите документи за собственост, освен стандартните лични документи и попълнена форма за кандидатстване. Пълна информация за необходимите документи ще получите при консултация с кредитен експерт на избраната от Вас компания.
 • Какво се случва, ако не мога да изплащам вноските си на време?
  Ако по някаква причина не може да изплащате вноските си на време, незабавно се свържете с компанията, от която сте взели кредита. Така заедно ще можете да измислите вариант за плащане, за да не се стига до изземане на имуществото.