Продължете към съдържанието

Евтини и бързи международни парични преводи

Спестете пари и време от международни парични преводи! Изпращането на пари от и към България, както и в чужбина може да бъде лесно. Присъединете се към общността от над 8 милиона потребители, които използват бързи, евтини и сигурни парични преводи онлайн. Разгледайте нашите предложения за различни видове парични преводи.

Изпращайте и получавайте плащания безпроблемно

Изпращайте и заявявайте пари с едно докосване, разделяйте безпроблемно сметки в 200+ държави. Присъединете се към Над 25 милиона потребители, които вече ни се доверяват с парите си. Регистрирайте се безплатно, за да получите Premium за 3 месеца. Изпробвайте Revolut сега!

Изпращане на пари към България от чужбина

Изпращане на пари в чужбина от България

Изпращане на пари в чужбина

Валутен калкулатор

 • Какво представляват този тип евтини парични преводи и как се извършват?
  Това са системи за изпращане, получаване и съхраняване на пари в различни валути, често изцяло онлайн. При откриването на акаунт в система за евтини и бързи парични преводи, Вие може да разпределяте и разполагате със средствата си свободно като заплащате минимални такси. Често, към акаунта си може да получите дебитна карта, която да използвате навсякъде и по всяко време, когато имате нужда.
 • Кои са най-известните системи за евтини парични преводи?
  Системите, които набират популярност през последните години са Revolut и Transferwise, заради лесното използване и бързия трансфер на средства навсякъде и по всяко време. От друга страна, ако искате да изпращате пари от и в чужбина, без да се налага да разчитате на тромави банкови процедури, може да използвате Moneygram и Western Union. Тези услуги обаче не могат да се нарекат евтини.
 • С какво сметката в такава система е по-различна от банковата?
  Основната разлика е, че таксите в онлайн портфейлите за разплащания са много по-ниски от банковите. За разлика от банковия акаунт, тук сами разпределяте сумите си. Разплащанията се случват много по-лесно и получавате мигновен отчет за дейностите и сумите, които сте изразходили или получили.
 • Какви са валутите, с които мога да оперирам?
  Този тип системи Ви позволяват да оперирате с над 50 валути. Единственото, което е нужно, е да изберете валутите, с които имате нужда да работите.
 • Пътувам често в чужбина. Как една такава система може да ме улесни?
  Ако често пътувате, всичко, което трябва да направите, е да откриете сметка във валутата, от която имате нужда, и да я заредите с необходимите средства. Може да внесете сума в Левове, която ще бъде обърната в съответната валута спрямо моментния валутен курс. Така, когато отидете в чужбина, ще може да използвате средствата спокойно.