Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Без стикер за застраховка „Гражданска отговорност“! Ще отпадне ли?

Без стикер за застраховка „Гражданска отговорност“! Ще отпадне ли?

Без стикер за застраховка

Това ще доведе до намаляване на цената на полицата и до улесняване на процедурата по нейното сключване

Застрахователите предлага отпадане на стикера, предназначен за удостоверяване на наличието на сключена застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите. Според застрахователите няма необходимост от наличието на лепенката с оглед на съществуващите възможности за удостоверяване и контрол по електронен път за наличието на валидна застраховка.

Настоящата ситуация, свързана с извънредното положение, причинено от COVID-19, категорично демонстрира смисъла и необходимостта от пълноценно дигитализиране на процеса по сключване на застраховката, категорични са Застрахователните компании.

Според бизнеса това ще доведе до улесняване на процедурата по нейното сключване също така и до намаляване на цената на полицата.

Ако стикерът отпадне, няма да има изобщо нужда да се посещава офис на застраховател или да се срещате с куриер, който да ви го носи вкъщи. Това е абсолютно морално остарял начин за доказване на наличието на застраховка, както и изискването за предоставяне на хартиена полица и талон…но все още закона го изисква.

Всичко може да става дистанционно – от плащането до получаване на сканирано копие на полицата, което застрахователят ще праща на клиента по електронната поща.

След това застрахованото лице може веднага да провери бързо и лесно в информационната система на Гаранционния фонд дали има валидна застраховка Гражданска отговорност.

Отпадането на стикера за задължителна застраховка „Гражданска отговорност“ на автомобилистите е необходимо и ще бъде навременно, като ползите ще бъдат както за бизнеса, така и за потребителите на застрахователни услуги. За реализацията на това предложение са необходими промени в Кодекса за застраховане и други нормативни актове и Застрахователите са готови да сътрудничат в това отношение, за постигане на резултат в полза на цялото общество.

Как да откриете най-евтината застраховка Гражданска отговорност?

Освен че искате да е валидна, търсите и най-изгодната оферта за застраховка Гражданска отговорност. Това търсене може да Ви отнеме много време. Проверката на всички брокери и сравняването на цени е досадна задача, която можете да си спестите с калкулатора на Izbiram.bg. С него можете да изберете най-изгодната застраховка без никакво усилие. Просто въведете данните на автомобила и шофьора.
Калкулаторът ще Ви покаже в реално време цените на различните брокери, специално за Вашия автомобил. А когато изберете от кой застраховател да получите своята застраховка, можете да закупите през сайта. Бързо, лесно и с минимални усилия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *