Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Благотворителността и добротата нямат крайни срокове

Благотворителността и добротата нямат крайни срокове

Благотворителността и добротата нямат крайни срокове

„Добротата не е с краен срок Коледа“

„По Коледа стават чудеса“ е мотото на една от многото благотворителни кампании около Коледа. Това е времето, в което сякаш хората стават по-добри, милостиви и щедри.

Знаем всички за „Българската Коледа“, нали?

Когато говорим за благотворителност въпросите, които изникват, са много, а отговорите им са или твърде скептични, или твърде емоционални. Но общото е едно – добро се прави със сърце и душа. Парите са просто едно от средствата.

Има организации, които с годините са извоювали правото да им гласуваме доверие, като БЧК и UNICEF.

Давайки на тях сме сигурни, че помощта ни – каквато и да е тя – ще стигне до своя получател. Но редом до познатите, има и много други, неизвестни фондации и организации, които работят съвестно и усърдно в помощ на хората в неравностойно положение; на хора със здравословни нужди; в социална зависимост; на деца, лишени от родителски грижи; на възрастни хора, останали сами и безпомощни.

Защото българинът е традиционно състрадателен. Което се доказва и в многото благотворителни кампании. Българинът помага – и на свои, и на чужди.

Хората дават – под формата на SMS-и или дребни суми на принципа „капка по капка – вир става“.

Милосърдие и благотворителност

Това чувство е изиграло много важна роля в моралното развитие на човечеството. Това е светлина, която озарява лицето на обикновените хора. Всеки човек има такива моменти, в които има нужда от морална или материална подкрепа на приятел или близък.

Милосърдието никога няма да излезе от мода и винаги ще бъде едно от най-важните качества на човека. Това чувство поражда у хората желанието да помогнат, дори на непознати.

Благотворителността е присъща за всяко човешко същество и му носи толкова много положителни емоции.

„Добротата не е с краен срок Коледа“

Благотворителната инициатива „Добротата не е с краен срок Коледа“ на една от утвърдените компании за бързи кредити Профи Кредит, ще дари в подкрепа на децата в риск по 5 лева за всеки отпуснат бърз кредит през януари.

Така всеки, който кандидатства и усвои кредит от ПРОФИ КРЕДИТ до края на месец януари, ще допринесе за подкрепата на децата в риск.

Ние, екипът на Izbiram.bg вярваме, че всеки един от нас трябва да се опита да се промени към по-добро, да работи върху своя вътрешен свят, да помага когато може, с каквото може на всеки, който се нуждае.

Тогава този, нашият свят, със сигурност ще стане по-доброто място за живеене.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *