Продължете към съдържанието
Начало » Новини » БЧК и CreDirect в подкрепа на деца, пострадали при ПТП

БЧК и CreDirect в подкрепа на деца, пострадали при ПТП

През месец юни, CreDirect участва в първото за тази година официално заседание на Националния дарителски фонд в подкрепа на деца, пострадали при ПТП. Инициатор на кампанията е Българският Червен кръст, който по традиция е и домакин на събитието. Членове и партньори на Фонда, сред които е и CreDirect взеха участие при разпределянето на сумата, натрупана за благотворителната кауза през първите 6 месеца на 2021-ва година.

Членовете на Консултативния съвет към Фонда разгледаха и обсъдиха молбите за подкрепа и придружаващите медицински документи, изпратени от родителите на пострадали деца от началото на годината. Събраните финансови средства в рамките на изминалата половин година бяха предоставени за лечението и възстановяването на четиринадесет деца от цялата страна, с различна степен на увреждания в резултат на пътни инциденти.

С подкрепата на марката за бързи кредити CreDirect и останалите партньори на Фонда, припознали хуманната кауза, бяха удовлетворени всички постъпили родителски молби. За съжаление всяка година броят на молбите за финансова подкрепа от семейства с деца, пострадали при ПТП нараства, а най-невинните жертви на войната по пътищата са с все по-тежки увреждания.

„Национален дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия” е създаден през 2005-та година по повод 1 юни – Международния ден на детето. Оттогава, неговите инициатори и членове се грижат за превенцията на пътнотранспортните произшествия, провеждайки регулярни информационни кампании, благотворителни и фондонабирателни активности.

Осигуряването на финансова подкрепа за лечението и възстановяването на деца, получили различни по степен увреждания, вследствие на пътни злополуки се осъществява на всеки 6 месеца. От създаването на Фонда до момента, финансово са подпомогнати близо 900 деца, станали жертви на „войната“ по пътищата.

Още стотици се нуждаят от помощ, затова CreDirect призовава:

„Нека днес протегнем ръка, като дадем повече гласност на каузата!

Подкрепи „Деца, пострадали при ПТП” на : www.redcross.bg

Етикети:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *