Продължете към съдържанието
Начало » Новини » ВНИМАНИЕ! Как никога да не пострадате, когато теглите бърз кредит през 2021г.!

ВНИМАНИЕ! Как никога да не пострадате, когато теглите бърз кредит през 2021г.!

ВНИМАНИЕ! Как никога да не пострадате, когато теглите бърз кредит през 2021г.!

В България думата „бърз кредит“ има негативно значение, не защото е лошо човек да има такъв кредит, а защото се акцентира върху мнението на хора, които се смятат за излъгани или разорени. Всеки финансово грамотен и добре информиран човек знае, че когато става дума за кредит, основно правило е да се плащат на време погасителните вноски и да се обърне към сигурна, лицензирана и доказана във времето институция.

Какво всъщност представлява бързият кредит?

Това е заем, за който може да кандидатствате и онлайн за директно и бързо получаване на средства в сметката си. Обикновено се обработват в рамките на няколко минути, което Ви дава незабавен достъп до средствата, точно когато имате нужда от тях. Това се случва на всеки от нас, когато заплатата свършва бързо или са изникнали непредвидени разходи.

Ние, от Izbiram.bg винаги сме имали една основна мисия – да информираме читателите по всички финансови въпроси, така че да не се чувстват излъгани или несигурни в предприемането на действия през 2021г.

Подбрали сме 11 важни съвета, затова как НИКОГА да не пострадате, ако Ви се наложи да теглите бърз кредит и как да се възползвате максимално от преимуществата за себе си:

1. Приоритизирайте потребностите си и помислете имате ли спешна нужда от кредит в момента.
Дали не прибързвате с това да задоволите каприз като нов телефон, кола или лаптоп, въпреки че имате работещи такива в момента.

2. Имате ли доходи, с които ще върнете кредита?
Недопустимо е да си помислите, че някой ще Ви одобри за кредит, ако не получавате средства. Добре е да помислите и за начинът, по който ще ги връщате (подходящо число от месеца, по банков път или кеш).

3. Помислете за други възможности за финансиране, като например да вземете пари назаем.
Можете да заемете безлихвено средствата от роднина или приятел, или да се договорите със своя работодател да Ви плати предварително. Това е най-добрият вариант, стига да е възможен, като не забравяйте, че не трябва да сте безотговорни. Не връщането на този заем, ще Ви създаде лоша репутация и недоверие у Вашите заемодатели, което със сигурност ще повлияе на бъдещите ви отношения.

4. Преценете от какъв кредит имате нужда
Кредит „до заплата“, при който се взема малка сума от порядъка на 300-400 лв. и се връща накуп в рамките на 30 дни или кредит, който ще връщате разсрочено в продължение на няколко месеца. Внимание – както при всички видове кредити и тук – КОЛКОТО ПО-ДЪЛЪГ Е СРОКА НА КРЕДИТА, ТОЛКОВА ПОВЕЧЕ ЛИХВА ЩЕ ПЛАТИТЕ! Ако се нуждаете от малка сума пари, може да се възползвате от специалните ни предложения.

5. Когато имате нужда от средства над 4 000 лева или такива със срок на изплащане повече от една година е добре да потърсите потребителски кредит към банкова институция.
Преимуществата им са по-нисък лихвен процент и преференциални условия за клиентите на банката, но има условие – клиентът да е с чиста кредитна история. Ако не знаете, дали кредитното Ви досие е чисто – може да го проверите. Когато имате добър кредитен рейтинг, можете да получите по-добри условия и по-ниски лихвени проценти по кредитни продукти и кредитни карти.

6. Използвайте нашия Калкулатор за бързи кредити!
Само там може да намерите ТОЧНИЯ И КРАЕН РАЗМЕР НА СУМАТА, КОЯТО ЩЕ ВЪРНЕТЕ! Всяка фирма за бързи кредити има лихва (ГПР), която по закон не може да надвишава 50% от получената сума по кредита , но също така всяка финансова институция има допълнителни такси или неустойки (за банкова гаранция или поръчители, за бързо одобряване на кредита, за предсрочно погасяване), които почти винаги се използват от клиентите! Само в нашия кредитен калкулатор ще видите крайната сума, която ще върнете, заедно с всички допълнителни лихви, такси и неустойки!

7. Изберете фирма, която спазва правилата и законите и е с добра репутация към 2021г.!
Като ориентир може да проверите на нашия сайт фирмите , които присъстват – те са утвърдени и сериозни компании.

8. Прочетете внимателно договора за кредит, преди да го подпишете!
Поискайте погасителния си план, където е отразено колко общо ще трябва да върнете и на кои дати – всички лихви, такси, неустойки, услуги и други…

9. Обърнете особено внимание на лихвите и таксите при просрочие на кредита или при предварително погасяване на задължението!
Много хора ги пренебрегват, като спират да плащат кредита или го забавят. Не си мислете, че няма да Ви намерят. Това носи след себе сериозни последствия, като запор на заплата и лоша кредитна история. Бъдете финансово грамотни и отговорни!

10. Ако имате много бързи кредити, имате възможност да ги обедините в един.
Предимствата на обединен кредит срещу ипотека са, че ще плащате един кредит, вместо няколко, ще имате фиксиран лихвен процент и възможност за одобрение, дори ако сте с лоша кредитна история. Недостатък на този вид кредит, ако може да се нарече минус е, че трябва да разполагате с имот, който да заложите. Това е нормално условие на кредитната компания, имайки предвид че може да Ви отпусне сериозна сума до 75 000лв, тя от своя страна иска да се застрахова, че Вие сте отговорен човек, който държи да плаща кредита си и не би желал да изгуби (в краен случай) дома си.

11. Ако въпреки спазените правила, изпаднете в невъзможност да обслужвате кредита – незабавно се свържете с фирмата кредитор, преди да е станало късно, да сте отбелязан като лош кредитополучател и да носите дълго последствията!
Лошата кредитна история по принцип е предпоставка да не получите нов бърз или банков кредит. В последните години обаче все повече компании предлагат бързи кредити онлайн за хора с лоша кредитна история, което дава втори шанс на много хора. Понякога този шанс е срещу по-високи лихвени проценти или по-малка сума.

Когато сте добре информирани, проучили сте всички възможности и сте избрали най-добрия вариант, не забравяйте да спазвате правилата. Парите не идват без доверие, а доверието при теглене на кредит е двустранен процес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *