Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Всичко, което трябва да знаете за застраховката при пътуване в чужбина + как да откриете най-изгодната застраховка!

Всичко, което трябва да знаете за застраховката при пътуване в чужбина + как да откриете най-изгодната застраховка!

помощ_при_пътуване11

Как да откриете най-изгодната застраховка помощ при пътуване.

В Izbiram.bg искаме да предоставяме на своите клиенти актуална и полезна информация, съобразена с текущите нужди на нашите читатели. В момент на криза, свързана най-вече с пътуванията, създадохме този материал, който да Ви запознае отблизо със застраховките при пътуване в чужбина: какво представляват, кога е добре да се направят и как да откриете най-изгодната застраховка. Така, когато настъпи моментът да пътувате, ще сте спокойни, че знаете как да защитите себе си, близките си и вещите си по време на път.

Закупуването на застраховка за пътуване в чужбина е разумно, ако искате да защитите пътуването си от редица непредвидени събития като природни бедствия, пропуснати полети, лични наранявания или болест в чужбина, фалирали туроператори или дори терористични актове. Но с толкова много видове застраховки за пътуване в чужбина, може да ви се стори невъзможно да определите кой вид е подходящ за вас.

С правилните ресурси обаче е възможно да изберете полица за застраховка на пътуване, с която ще бъдете уверени да пътувате и която ще Ви бъде изгодна да плащате.

Кой има нужда от застраховка при пътуване в чужбина?

Налични са няколко различни вида полици за застраховка на пътуване, вариращи от застраховка за отмяна на пътуване до спешна медицинска евакуация, като всички те варират значително в това какво включва покритието им и колко струва. Уверете се, че знаете точно какво ще покрие и няма да покрие Вашата полица, преди да закупите нещо, и винаги купувайте застраховката си от реномирана компания.

Дали застраховката за пътуване в чужбина е загуба на пари? За някои хора и определени пътувания застраховката за пътуване е виртуална необходимост; за други, вероятно не си струва парите. Въпросът се свежда до въпрос на риск и най-добрият начин да се оцени този риск е чрез отговор на четири основни въпроса:

  • Желаете ли да рискувате загубата на депозити или предплащания, ако пътуването ви бъде отменено по някаква причина?
  • Желаете ли да платите от джоба си, ако по някаква причина трябва да се върнете у дома по-рано от пътуването си?
  • Желаете ли да заплатите сметката за каквито и да било медицински разходи, като се започне от основна спешна помощ до спешна медицинска евакуация вкъщи, ако по време на пътуването си се сблъскате с болест или нараняване?
  • Имате ли кредитна карта или обща застраховка, която включва пакетна застраховка за пътуване?

Ако сте отговорили с „не“ на някой от въпросите, вероятно ще бъде разумно да инвестирате в полица за застраховка при пътуване в чужбина.

Видовете застраховка при пътуване в чужбина, за които трябва да знаете

Застраховка за анулиране на пътуване / прекъсване

Застраховката за анулиране / прекъсване на пътуването Ви покрива, ако непредвидени събития наложат отмяна или прекъсване на пътуването. По принцип това покритие е предназначено за болест, нараняване или смърт, претърпени от застрахования или член на близкото семейство на застрахования. Някои полици обхващат и анулиране в случай на болест, нараняване или смърт на застрахования. Повечето правила изключват отмяната на пътуване в случай на война, граждански смущения или промяна на Вашите собствени финансови обстоятелства.

Много от всеобхватните полици за застраховка на пътуване сега включват покритие, ако Вашият туроператор е по подразбиране; но е важно да разберете какво точно е обхванато от Вашата полица. Някои застрахователни полици обхващат по подразбиране туроператора само ако операторът прекрати операциите си изцяло, което може да не направи, дори ако подаде заявление за фалит.

Медицинска застраховка

Медицинската застраховка при пътуване в чужбина обхваща няколко вида покритие. Застраховката за спешна медицинска евакуация покрива разходите за транспорт, ако квалифициран лекар определи, че трябва да бъдете евакуирани за лечение до най-близкото медицинско заведение или до Вашата родна страна поради нараняване или болест. Тази застраховка е силно препоръчителна за пътници на круиз и пътници, посещаващи отдалечени райони.

Например, ако паднете и сте ранени, докато изкачвате връх в Хималаите, може да се наложи да бъдете евакуирани с частен хеликоптер, а след това и със самолет – което може да струва доста скъпо. Медицинската застраховка ще се погрижи за това вместо Вас.

Застраховка при загуба на багаж

Застраховката при загуба на багаж Ви предпазва в случай, че багажът Ви е загубен, забавен или откраднат. Това често включва плащане в брой, ако чантите Ви се забавят повече от 12 часа след пристигането Ви до крайната дестинация.

Застраховка на документи

Защитата на пътните документи може да ви помогне да замените паспорт или други документи за пътуване, когато са изгубени или откраднати.

Годишна застраховка при пътуване

Ако пътувате много пъти в годината (особено в международен план), може да бъде по-икономично да закупите годишна застраховка при пътуване в чужбина вместо индивидуални полици за всяко пътуване. Годишната застраховка може също да бъде добра идея, ако редовно пътувате до развиващите се страни, дори ако това е само няколко пъти в годината.

Повечето годишни полици осигуряват медицинско покритие за евакуация, обезщетения в случай на загуба на живот или крайници, както и минимуми за загубен багаж и разходи за лечение при заболяване или нараняване. Тези правила обикновено не включват покритие за анулиране на пътуване, но в някои случаи можете да добавите това при заплащането на допълнителна такса.

Как да откриете най-добрата застраховка при пътуване в чужбина?

След като разгледахме различните видове застраховки при пътуване в чужбина, може да Ви се стори сложно да изберете най-подходящата за себе си. Калкулаторът на Izbiram.bg е тук на помощ. С него ще получите списък с всички компании, предлагащи застраховки при пътуване, отговарящи на Вашите критерии.

Всичко, което трябва да направите, е да въведете данните си, да опишете пътуването и, когато получите своя списък, да изберете най-изгодната застраховка. Ние работим само с лицензирани застрахователни компании, така че да сте спокойни, че ще получите валидна застраховка, отговаряща на нуждите Ви.

А още по-хубавото е, че можете да закупите избраната застраховка онлайн.

Погрижете се за спокойното си пътуване с правилната застраховка. Открийте я с помощта на калкулатора на Izbiram.bg .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *