Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Всичко, което трябва да знаете за кредитите, обезпечени с ипотека на имот!

Всичко, което трябва да знаете за кредитите, обезпечени с ипотека на имот!

Всичко, което трябва да знаете за кредитите, обезпечени с ипотека на имот

Научете информация, която трябва да знаете, преди да кандидатствате за кредит, обезпечен с ипотека.

Имате нужда от допълнително финансиране? Трябват ви повече пари, но банката не може да ви отпусне стандартен потребителски кредит? Тогава най-лесният начин да получите пари и да постигнете целите си е с помощта на кредит срещу ипотека.

Но знаете ли какво точно представлява този тип кредити?
Какви са условията?
Как действа той?

В Izbiram.bg ние искаме да бъдем максимално полезни и да даваме на своите читатели пълноценна и изчерпателна информация за всички финансови продукти и услуги, от които могат да се възползват. Ето защо, събрахме в едно цялата информация, която трябва да знаете, преди да кандидатствате за кредит, обезпечен с ипотека.

Какво представлява ипотеката?

Ипотеката е заем, в който като обезпечение се използва имущество или недвижим имот. Кредитополучателят сключва споразумение със заемодателя (финансовата институция), в което кредитополучателят получава пари в брой или по банков път, след което прави плащания за определен период от време, докато не изплати изцяло сумата на заемодателя. Ипотека често се нарича жилищен заем, когато се използва за закупуване на жилище. В случай, че кредитополучателят не може да изплати задължението си, заемодателят има право да продаде имота на публична продан или да изземе ипотекираното имущество, за да погаси дълга.

Каква е процедурата при наличие на ипотека?

Ипотечните кредити обикновено се сключват от купувачи на жилища без достатъчно пари в брой за закупуване на жилището. Те се използват и за заемане на парични средства за финансиране на други проекти: бизнес, нова кола, ремонт на жилище и т.н, като използват жилището като обезпечение. Съществуват няколко вида ипотечни кредити, а купувачите трябва да преценят кое е най-добро за собствената им ситуация, преди да се обвържат с такъв тип заем. Най-сигурните ипотечни кредити са тези, които позволяват бързо изплащане (до 5 години), фиксирана лихва (за да можете да планирате разходите си за напред) и равни погасителни вноски.

Ипотеките са като всеки друг финансов продукт, а предлагането и търсенето им ще се променят в зависимост от пазара. Въпреки това, фиксираните лихви ви дават защита срещу това лихвата по кредита ви да се увеличи значително. Ето защо те са за предпочитане.
Ако един кредитополучател се съгласи с висок лихвен процент и установи след няколко години, че лихвените проценти са спаднали, той може да подпише ново споразумение при новия по-нисък лихвен процент след като изпълни определени условия. Това се нарича „рефинансиране“.

Какви са ползите от ипотеката?

Сигурност

Кредитът срещу ипотека ви позволява да постигнете по-сериозните си цели без да харчите всичките си пари. Ипотекирайки имуществото си можете да финансирате други свои проекти и в същото време да запазите спестяванията си. Така ще бъдете сигурни, че каквото и да се случи, ще имате пари на страна, за да реагирате в случай на криза.

Ипотеката е значително по-евтина от останалите видове кредити

Ипотечните кредити, за разлика от останалите видове кредити, се характеризират със значително по-ниски лихви. Това е така заради гаранцията, която финансовата институция има в лицето на ипотекирания имот.

Вноските по ипотеката намаляват с времето

Когато кандидатствате за ипотека с намаляващи вноски, ще забележите, че с времето започвате да внасяте по-малко по кредита си. Това е особено полезно, тъй като не само ще ви бъде по-лесно да погасявате вноските си, но и ще разполагате с повече пари, които можете да спестите. От друга страна, ако изберете ипотечен кредит с фиксирана вноска, ще имате по-голям контрол над разходите си.

Можете да я използвате за обединение на задължения

Да речем че имате потребителски кредит, овърдрафт и ипотечен кредит, който изплащате. В даден момент вноските ви стават непосилни и искате да ги намалите. Тогава можете да рефинансирате ипотечния си кредит като обедините задълженията в едно и изплащате една, в повечето случаи значително по-ниска вноска.

Ипотеката е най-лесният начин да получите пари, за да осъществите целите си

Без значение дали става въпрос за закупуване на ново жилище или нужда от повече пари за ремонт или бизнес цели, кредитът срещу ипотекирано имущество е най-лесният и евтин начин да постигнете целите си.

Ако искате да се възползвате от този тип кредит или да научите повече за него, Izbiram.bg препоръчва Креди Йес. Те предлагат на своите клиенти доверен партньор при постигането на различните цели и още по-добри условия. Нещо повече, ипотечният кредит на Креди Йес е със срок до 5 години, което ще ви позволи бързо да изплатите задължението си, без да се налага да планирате разходите си десетилетия напред.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *