Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Детските застраховки – инвестиция в бъдещето на децата ни!

Детските застраховки – инвестиция в бъдещето на децата ни!

Детска застраховка

Тези застраховки са начин освен за по-качествено образование и един добър финансов старт на детето при пълнолетие.

Тази статия е част от нашата образователна кампания за животозастраховането в България ,която ще Ви даде много полезни познания и ще Ви помогне да направите най-добрия избор на такава застраховка!


Ниските лихви на банковите депозити карат хората да търсят други алтернативи за спестяване и когато става въпрос за бъдещето на децата им искат най-доброто. Спестовните застраховки „Живот” в полза на дете са един добър начини да инвестирате в бъдещето на децата си.

Те могат да бъдат сключени от родител или друг възрастен със съгласието на родител, като риск в повечето случаи се носи върху здравето и живота на възрастния, а детето е ползващо лице или друг вариант, в който детето е и застрахован и ползващо лице. Последния вариант, в който детето е и застраховано лице, не е особено удачен, тъй като има редица ограничения в законодателството, които не позволяват деца под 16 години да бъдат застраховани срещу фатални събития.

Срокът на застраховката е съобразен с възрастта на детето, така че при изтичане то да е на 18 години и да може да разполага със средствата за своето образование, независимо от това колко обезщетения по тази застраховка са изплатени през срока на договора.

Застрахователната сума може да бъде изплащана и под формата на стипендия за две, три, четири или пет години, като към сумата се добавя допълнителна гарантирана доходност.

Тези застраховки са начин освен за по-качествено образование и един добър финансов старт на детето при пълнолетие.

Получавайки сумата като еднократна сума или на вноски за определен брой години, младежът може да инвестира средствата си в образование, да стартира свой бизнес или да покрива част от разходите си, без да разчита на родителите си.

Детската застраховка е сигурно средство за спестяване на капитали и натрупване на допълнителна доходност, като в същото време гарантира и ефективна застрахователна защита.

Можете да получите безплатна и необвързваща консултация тук!


Статията бе подготвена за Вас с любезното съдействие на експертите на NN България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *