Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Електрическите автомобили – кои са най-изгодните през 2019г. на българския пазар и заслужава ли си да преминете на ток?

Електрическите автомобили – кои са най-изгодните през 2019г. на българския пазар и заслужава ли си да преминете на ток?

Електрическите автомобили – кои са най-изгодните през 2019г. на българския пазар и заслужава ли си да преминете на ток?

Електромобили. Колите на бъдещето. Изобретенията за една по-чиста планета, по-лесно и евтино придвижване.

Електромобили. Колите на бъдещето. Изобретенията за една по-чиста планета, по-лесно и евтино придвижване. Ако към момента управлявате автомобил, който се задвижва от стандартните горива, то поне веднъж Ви е попадала реклама на електромобил, която да привлече вниманието Ви. Те са малки, придвижват се с електричество, тихи са и са пълни с функционалности, които ги правят изключително удобни. Но дали са изгодни?

В Izbiram.bg, нашата основна цел е да предоставяме на своите читатели полезна и изчерпателна информация за продуктите и услугите, които могат да подобрят финансовото им състояние. Нашето желание е да подобрим стандарта на живот на българина, за да живеем в страна с повече спокойни и финансово независими хора. Ето защо постоянно сравняваме продукти и услуги, с цел да обявим най-добрите в съотношение цена-качество. Именно за това направихме кратко проучване за така актуалните към момента Електромобили. В тази статия ще Ви помогнем да си отговорите на следните въпроси:

  • Кои са предимствата на един електромобил?
  • Защо да изберете електромобил пред стандартен автомобил или хибрид?
  • Кои са най-изгодните електромобили на родния пазар?

 

С всичко това се надяваме да Ви помогнем, ако вече се замисляте дали да помогнете на планетата и портфейла си като в същото време се придвижвате по-лесно и безпроблемно, с помощта на електромобил. Ето какво открихме:

Намерете най-евтината за Вас застраховка „Гражданска отговорност“ тук!

Кои са предимствата на един електромобил?

Предимствата на електрическите автомобили са очевидни; те са тихи, чисти, приятни за шофиране и евтини за поддържане. Не е изненадващо, че в резултат на това тяхната популярност нараства – и с напредването на технологиите и цените падат, все повече хора ще преминат към придвижване с нулеви емисии.

Ако още не сте го направили, може да обмислите да се откажете от дизеловия или бензиновия си автомобил и да закупите електрическо превозно средство в близко бъдеще. В крайна сметка това е все по-привлекателно предложение, като се има предвид, че безброй милиони се харчат за разработване както на нови модели, така и на по-добра инфраструктура. Впоследствие ще имате както повече възможности за избор, така и повече възможности за зареждане, без да Ви се налага да плащате.

Разбира се, те често са по-скъпи от бензиновите или дизеловите алтернативи в момента, но идват с множество подобрения и най-вече – възможността да зареждате автомобила си с електричество, да намалите вредните емисии за по-чист въздух и да забравите за стандартното посещение на бензиностанциите.

Защо да изберете електромобил пред стандартен автомобил или хибрид?

За разлика от стандартните автомобили, електромобилите се отклоняват от използването на двигател с вътрешно горене и вместо това разчитат на голям пакет батерии за захранване на електромотор, който задвижва колелата на автомобила. Знаейки това, ето 3-те основни причини да изберете електромобил пред стандартен автомобил:

  • Независимо къде се включвате в цялата страна, електромобилите са по-евтини за зареждане;
  • Електромобилите също могат да Ви спестят разходи за поддръжка. Те нямат бензинов двигател, не се нуждаят от смяна на маслото, свещи или ремъци. За разлика от бензиновите и дизелови двигатели, електрическите не изискват рутинна поддръжка;
  • Шофирането на електрически автомобил е много по-лесно и удобно. Благодарение на технологията на придвижване, електромобилът Ви осигурява плавно спиране и ускорение, а от там и по-приятно шофиране.

Кои са най-изгодните електромобили на пазара?

Ако вече сте сигурни, че искате да преминете на електричество, въпросът, който изниква в съзнанието е: Коя марка и модел да избера. Все повече марки автомобили инвестират средства за създаването на изцяло електрически автомобили. Това от своя страна прави изборът малко по-труден. Ето защо направихме сравнение, за да Ви улесним. За целта подбрахме моделите електромобили от най-известните за родния пазар марки, а в таблицата по-долу ще получите малко повече информация за всеки модел: Име, мощност, максимален пробег с 1 зареждане и максимална скорост:

 най-изгодните електромобили

Преглеждайки данните в таблицата, Hundai Kona печели класацията за най-изгоден електрически автомобил в България през 2019г!. Той е най-добрият в съотношение цена – пробег с едно зареждане – мощност.

В края на 2020г., броят на продадените електрически автомобили за годината в Европа надхвърля 1млн., като най-продаван е BMW i3.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *