Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Ето какво се случва когато сте собственик на бизнес и ви се налага да внасяте и теглите пари често!

Ето какво се случва когато сте собственик на бизнес и ви се налага да внасяте и теглите пари често!

таксите и комисионните в някой от най-известните родни банки за касови операции в лева

Какъв ефект има това върху бизнеса ви? Какви са таксите и комисионните, които плащате за тези операции? От какво зависят?

В днешния дигитализиран свят, когато онлайн банкирането и разплащането започват все повече да изместват операциите с пари в брой, все пак има моменти, в който се налага да оперираме с пари в брой.

Ако сте собственик на бизнес, особено в сферата на търговията, тази нужда става още по-голяма. Ако например оборотът ви е в брой, но искате да пазите по-голямата част от него в банка, или пък клиентите ви плащат по банков път, но пък трябва да се разплащате с партньорите си в брой, то най-вероятно доста често ви се налага да внасяте и теглите пари на каса в клона на обслужващата ви банка.

Какъв ефект има това върху бизнеса ви? Какви са таксите и комисионните, които плащате за тези операции? От какво зависят?

В Izbiram.bg нашата основна цел е да помогнем на читателите си, като представим най-добрите и изгодни финансови услуги, предлагани на родния пазар. Така ще ви спестим време, което ще прекарате в чудене и пресмятане. Именно затова направихме малко проучване, чиято цел беше да разберем какви са таксите и комисионните за касови операции на юридически лица. Знаейки това, ще можете да изчислите по-точно разходите си и, ако се налага, да намерите по-бързо начин да ги намалите.

Оказва се, че във българските банки, разплащателните сметки на юридически лица имат дневен лимит, който е в размер вариращ между 2 000 и 5 000лв. на ден. Именно той е един от главните критерии за това какви такси и комисионни се начисляват при внасяне и теглене на пари. Допълнителна такса, която се заплаща в повечето случаи, има в случай, че при внасяне на пари в брой, те не са описани и подредени по купюри.

Ето какви са таксите и комисионните в някой от най-известните родни банки за касови операции в лева:

Банки_такси

Научете още за: Коя банка да избера, ако съм малък бизнес и ежедневно правя преводи?

СРАВНЕТЕ И УСЛОВИЯТА НА БАНКИТЕ ЗА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *