Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Животозастраховането – защита при непредвидени обстоятелства

Животозастраховането – защита при непредвидени обстоятелства

Животозастраховането

Животозастраховането е един от най-важните елементи от управлението на риска, свързан с нашия живот и здраве.

Тази статия е част от нашата образователна кампания за животозастраховането в България, която ще Ви даде полезни знания и ще ви помогне да вземете информирано решение при избор на подходящ застрахователен продукт.

Никой не знае и не може да предвиди какво ще се случи в утрешния ден. Всички обаче имаме идеи и планове, които преследваме и се опитваме да реализираме. Искаме да сведем до минимум рисковете и да прескочим събитията с негативни последици върху нашите цели и мечти. Какъв е начинът да сме по-подготвени в подобни случаи?

Животозастраховането е един от най-важните елементи от управлението на риска, свързан с нашия живот и здраве. Безспорно човешкият живот е безценен. Всеки има около себе си примери на хора, сблъскали се със здравословни проблеми или събития с фатален край.

Разбира се, не можем да предвидим всичко, но една застраховка „Живот“ може да ни осигури повече спокойствие и сигурност за по-лесно преодоляване на неблагоприятните ситуации, свързани с нашия живот и здраве. Спешната помощ в България е безплатна, а здравноосигурените лица ползват безплатно медицински заведения. На практика обаче всяко едно постъпване в болница, хирургическа намеса или диагностициране на тежко заболяване са свързани с допълнителни разходи.

Застраховката Живот може да покрие тези и подобни разходи.

А какво се случва, ако последиците от злополуката или заболяването са такива, че не можем да работим продължителен период от време? Застраховите „Живот“ могат да включват изплащане на суми в случай на временна или трайна нетрудоспособност, с помощта на които да компенсираме намаляването на дохода ни. Това няма да ни помогне да избегнем дискомфорта, но ще ни помогне да посрещнем финансовите несгоди в подобни ситуации.

Не всеки е заделил средства за такива случаи и не всеки може да предвиди точно какво може да му се случи и колко точно ще му струва. Застраховките „Живот“ са начин да се подсигурим за голяма част от тези негативни ситуации.
При събитие с фатален край никоя сума не би могла да компенсира близките, но може да компенсира някаква част от бюджета на семейството, което търпи загуба на близък, или да помогне за изплащането на банков заем.

Всичко това са само малка част от ползите, които застраховките „Живот“ носят със себе си. Очаквайте още по темата в следващите ни материали.

Статията бе подготвена за Вас с любезното съдействие на експертите на NN България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *