Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Защо здравите служители са щастливи служители?

Защо здравите служители са щастливи служители?

Ако сте собственик на бизнес, то най-вероятно знаете колко важно е да имате здрави и доволни служители. Те са гръбнакът на вашата компания и до голяма степен от тях зависи нейното развитие. Но да бъдат добре платени и финансово осигурени е само една част от грижата за служителите, на която трябва да обърнете внимание.

Здравето на вашите служители е също толкова важно, за да бъдат те продуктивни и да вършат работата си по най-добрия начин. Ако служителите Ви прекарват дните си пред екрана на компютъра, то добре е да знаете как да им помогнете да поддържат здравето си.

Ние, от Izbiram.bg сме тук на помощ. Ние помагаме на собствениците на бизнес да развиват бизнеса си, като им предоставяме различни възможности за ефективно обучение и стимулиране на персонала. Идеята на това е да се постигне по-висока удовлетвореност на работното място, а от там и здрави служители, които мотивирано вършат своите задължения.

В следващите редове ще разгледаме видовете обучение на персонала, свързани с рисковете от дългото седене пред компютър.

 

Какво може да причини дългото седене пред компютъра?

Телата ни са създадени да са в постоянно движение. В днешния модернизиран свят, обаче, по-голямата част от времето си прекарваме седнали пред екрана на компютъра. Това, колкото и да изглежда спокойно и релаксиращо, може да доведе до редица проблеми, сред които:

Стегнати бедра и болка в гърба и кръста

Както мускулите на краката и седалището така и бедрата и гърбът страдат, ако стоят неподвижно цял ден. Седенето кара бедрените флексори да се скъсяват, а седналото положение може да нарани гърба, особено ако е комбинирано с лоша стойка и липса на ергономичен стол. Лошата стойка води до болка. Лошата стойка по време на седене може да причини компресия на дисковете в гръбначния стълб и може да доведе до преждевременна дегенерация, което води до хронична болка.

Разширени вени

Седенето за дълги периоди от време може да доведе до разширени вени или паякообразни вени, по-леката версия на първите. Въпреки че обикновено не са вредни, тези подути и видими вени могат да бъдат грозни. В редки случаи те могат да доведат до по-сериозни състояния, като кръвни съсиреци.

Схванати рамене и врат

Както при краката, дупето и долната част на гърба, раменете и врата също ще страдат от продължително седене. Това е особено вярно за онези, които по цял ден гледат екрана на компютъра прегърбени.

Как болките и неправилната стойка могат да повлияят на работата на служителите ви?

Знаете, че за да може да вършите добре работата си и да се радвате на успехи, трябва да бъдете здрави и да се чувствате добре физически. Това се отнася и за вашите служители. Ако от работното си място те си тръгват с болки в кръста и схващания, това може да повлияе негативно на мотивацията и желанието им за работа.

 

Кинезитерапия – най-добрият начин да бъдете сигурни, че служителите ви са здрави и доволни

Ако служителите ви прекарват часове пред екрана на компютъра, ако искате да се погрижите за здравето им, ако искате да подобрите имиджа на компанията си и да се радвате на доволни и мотивирани служители, направете го с помощта на специалните курсове, които предлагаме.

Заявете обучение на вашите служители!

Благодарение на тази програма, експерти по кинезитерапия ще направят обучение на вашите служители, в което:

  • Ще дадат на служителите Ви полезни съвети при болки в кръста;
  • Ще им помогнат да се справят с неправилната стойка;
  • Ще ги научат как да поддържат здравето си на работното място.

 

Доверете се на добър кинезитерапевт за здравето на своите служители. Разберете повече за обучителната програма като попълните контактната форма.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *