Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Защо малките предприятия традиционно се обръщат към онлайн кредитирането?

Защо малките предприятия традиционно се обръщат към онлайн кредитирането?

Защо малките предприятия традиционно  се обръщат към онлайн кредиторите?

Със сигурност собствениците на малки бизнеси не се обръщат към онлайн кредиторите с цел да спестят пари.

Собствениците на малки предприятия все повече се обръщат към онлайн кредитори, за да запълнят кредитните си нужди. Две от пет малки фирми кандидатстват за онлайн кредит. Онлайн кредитирането е най-бързо растящият сегмент на пазара за кредитиране.

Експлозията на онлайн кредитирането кара много финансисти, експерти и политици да се чудят защо собствениците на малки предприятия най-често се обръщат към този източник на кредитиране.

Отговорът е прост: удобство.

Със сигурност собствениците на малки бизнеси не се обръщат към онлайн кредиторите с цел да спестят пари. Заемите от интернет базирани източници на кредити обикновено са по-скъпи от банкови кредити. Известно на всички ни е, че средният лихвен процент, начислен по онлайн заем, е приблизително два пъти по-голям от този при традиционния банков кредит. И въпреки това, изключително много фирми се обръщат точно към тези кредитори. Въпросът е прост. Защо?

Собствениците на малки компании се обръщат към онлайн кредитори не защото шансовете им за финансиране са по-добри с тях, отколкото с банките. Въпреки че алгоритмите на уеб кредиторите включват по-широк кръг информация от повечето традиционни кредитори и това им позволява да отпускат заеми с по-малък кредитен рейтинг, по-малко вероятно е Интернет кредиторите да одобрят подадени заявления. Проучване на собствениците на малки фирми установява, че онлайн кредиторите са получили одобрение от 39% от тези компании, спрямо 59% за общинските банки и малките регионални банки и 45% за големите регионални банки.

Ето го и отговорът на многократно задавания въпрос: собствениците на малки фирми се обръщат към онлайн кредитори, защото те предлагат кредитни продукти, отговарящи по-добре на финансовите им нужди. В наши дни много директори на малки предприятия не се нуждаят от заеми, за да правят големи покупки, а вместо това изискват сравнително малки суми за управление на краткосрочни спешни случаи.

Онлайн кредиторите са добре позиционирани, за да отговорят на това търсене. Техните заеми обикновено са по-малки по размер и давани за по-къс период от време. Много онлайн кредитори предлагат също така и парични аванси срещу вземания – вид финансиране, което е особено полезно за изглаждане на неравномерния паричен поток.

Тези новоизлезли кредитори печелят клиенти на своя страна именно заради удобствата, които предлагат. Подобни привилегии трудно се срещат, когато се тегли заем от традиционна банка. Собствениците на малки бизнеси най-често са привлечени от простите и бързи процеси на прилагане на уеб базираните кредитори. Изключително много клиенти в наши дни отхвърлят идеята за заемане от традиционните кредитни източници, защото определят получаването на заем от банка като „твърде трудно“ и отнемащо прекалено много време.

Още с навлизането си във финансовата индустрия онлайн кредиторите ускориха и опростиха процесите по отпускане на заеми и взимането на решения. Оценките показват, че заявленията към тези кредитори отнемат едва 1/50 от времето за приключване на същите процеси в традиционните банки. Нещо повече, онлайн кредиторите са склонни да приемат или отхвърлят исканията за финансиране за часове, а не за седмици, колкото е необходимият на банките период за вземане на решение.

Повечето собственици на малки предприятия смятат, че времето, а не парите, е най-ценният им ресурс. Те предпочитат кредитни продукти, които им спестяват време, дори и да струват повече. Онлайн кредитирането нараства, тъй като повечето собственици на малки бизнеси са склонни да плащат по-високи лихвени проценти, за да получат бързо и безболезнено кредити, които точно отговарят на техните нужди от финансиране.

Сравнете условията на фирмите за бързи кредити с помощта на нашия Калкулатор за бързи кредити и разберете кои са най-изгодните онлайн кредити. При нужда от заем кандидатствайте бързо, лесно и удобно, чрез бутон „Избери”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *