Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Знаете ли, че застраховката Живот струва в пъти по-малко от застраховката Гражданска Отговорност?

Знаете ли, че застраховката Живот струва в пъти по-малко от застраховката Гражданска Отговорност?

Знаете ли, че застраховката „Живот“ струва в пъти по-малко от застраховката Гражданска Отговорност?

Застраховката Живот е важен елемент от съвременния, забързан и често несигурен живот

Колко струва животът ви? А този на близките ви хора? Отговора на тези въпроси е един: безценни са! Но, какво ще кажете, ако можете да осигурите спокойствие както за себе си, така и за тях? И всичко това само срещу сума, която е в пъти по-малка от задължителната застраховка „Гражданска отговорност”. Говорим за застраховката живот!

Ние, от Izbiram.bg искаме да помогнем на читателите си да водят спокоен и пълноценен живот като предоставяме полезна информация за за кредити, застраховки, спестяване и пенсионното осигуряване.

Застраховката Живот е важен елемент от съвременния, забързан и често несигурен живот. Но какво точно знаете за нея? Но защо да я направите? Какво ще ви донесе тя?

Какво е застраховка „Живот”

Застраховка „Живот” е договор между притежател на застрахователна полица и застраховател или застраховател, при който застрахователят обещава да заплати на определен получател парична сума в замяна на премия при смърт на осигурено лице.


В зависимост от договора, други събития като терминална болест или критично заболяване също могат да предизвикат нуждата от изплащане на полицата. Титулярът на полицата обикновено плаща премия или редовно, или като еднократна сума. Други разходи, като например разходи за погребение, също могат да бъдат включени в обезщетенията.

Ето 5 причини, които ще отговорят на въпроса: Защо да си направя застраховка „Живот”.

ЗащитаНа първо място, едно от основните предимства на животозастраховането е финансовото обезщетение при смърт. По този начин защитавате близките си от финансови и емоционални проблеми, пред които може да се изправят.

Например, на семейството ви може да се наложи да търси пари за дългове, ипотека, сметки, разходи за погребение и др. Ако имате застраховка Живот, в случай на смърт, застрахователя ще изплати на семейството ви определена сума пари, които те биха могли да използват за посочените разходи.


Така, на тях няма да се налага да мислят за подобни въпроси в труден момент.

Премахва притеснениятаС наличието на застраховка „Живот”, можете да сте спокойни, че вашето семейство е осигурено, в случай на преждевременна смърт.
Можете да изберете 10, 20 или 30-годишна застраховка „Живот“. Налице е дори 35-годишна възвръщаемост на премията за застраховка „Живот“.

Парична стойностВ зависимост от вида на застраховката, парична стойност ще нараства с времето. Предимството на животозастраховането е, че можете да използвате паричните средства за финансиране на много покупки и разходи, като изплащане на дълг, закупуване на жилище, инвестиране в недвижими имоти, просто да използвате дивидентите като форма на пасивен доход.

ГъвкавостДруго предимство на животозастрахователната полица е, че имате голяма гъвкавост за това каква компания избирате, каква да бъде полицата, покритието, продължителността, бенефициента и др.


Дори и след като сте починали, повечето застрахователи ще позволят на обезщетението за смърт да бъде изразходвано за каквото е необходимо, вместо да принуждава любимите ви хора да го харчат в определени области.


В зависимост от вида на полицата, която избирате, след като полицата е в сила и е била в продължение на много години, можете да я променяте, ако се наложи. Например, ако доходите ви намаляват, може да намалите премиите и обезщетенията си за смърт с възможност да я увеличите още веднъж в бъдеще.


ДостъпностОсвен че е толкова важна, застраховката „Живот” е изключително достъпна за всички. Можете да изберете застраховка, която отговаря на нуждите ви и е на напълно достъпна цена.
Можете да избирате между това да платите еднократна вноска или ежемесечни плащания.

Как да избера най-добрата застраховка „Живот”?

Ако решите, че искате за направите застраховка „Живот” за себе си или друг член на семейството си, може би се чудите кой застраховател да изберете. Ние от Izbiram.bg можете да ви помогнем да откриете най-добрите застрахователи в България, от който да изберете най-подходящия според нуждите си.

Заявете своята застраховка „Живот“ сега и подсигурете своето спокойствие!

1 коментар за “Знаете ли, че застраховката Живот струва в пъти по-малко от застраховката Гражданска Отговорност?”

  1. Екатерина Методиева

    С ТЕЛК съм,работещасъм, с ипотека съм на 62 съм.Какви са възможностите??

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *