Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Идват „Черен петък“ и „Кибер понеделник“

Идват „Черен петък“ и „Кибер понеделник“

Черен петък

Много хора наричат „Черен петък“ и „Кибер понеделник“ най-интересната разпродажба на годината.

Много хора наричат „Черен петък“ и „Кибер понеделник“ най-интересната разпродажба на годината. И това е вярно, защото Black Friday е един голям панаир, където хиляди стоки са на разположение. И то с отлични отстъпки, които понякога могат да достигнат и до 70%.

Хубавото е, че вече не е необходимо да спим на стълбите пред вратите на някой голям МОЛ, за да сме сред първите купувачи. Защото има всичко за всеки и в онлайн пространството.

Трябва да знаете обаче, че има и безскрупулни продавачи, които надуват цената преди панаира и след това дават голямата „отстъпка“. За съжаление, има много такива продавачи навсякъде, но ако имате търпението да търсите, можете да си купите нещо, от което се нуждаете, на наистина намалена, и то чувствително, цена.

За българските потребители, които все още не са се ориентирали в джунглата на промоциите, е добре да припомним една от тайните на разпродажбите.

 • Магазините обявяват разни промоции и разпродажби, защото знаят, че влезе ли клиентът веднъж в магазина и то в настроение да пазарува, той обикновено взема и доста стоки извън първоначалния си списък.
 • Често се случва да тръгнете за телевизор на промоция, а да се приберете в къщи и с ново CD на известен изпълнител, нов електрически уред за жената, тиган за тъщата и нов модел количка с дистанционно за детето.
 • При това ще сте дълбоко убедени, че сте направили най-изгодния пазар.
 • Заедно с големите обороти, импулсивните покупки са тайната как и магазини, и клиенти са доволни от Черния петък.

Кога започва разпродажбата?

Откриването на разпродажбите обикновено се провежда след Деня на благодарността в Америка, който се провежда в последния четвъртък на ноември. Тогава официално започва и подготовката за коледните празници.

Непосредствено след „черен петък“ започва „Кибер понеделник“.

Препоръчваме да купувате стоки в началото на разпродажбите – защото може да са лимитирани серии и просто да свършат.

Как да разберете реалната стойност на отстъпките за „Черния петък“?

На тази разпродажба почти всички продукти имат големи отстъпки. Но наистина ли това е така? Как да разберете истинската стойност на отстъпката и да разберете дали е истина?

Преди време, това бяха трудни въпроси, но сега можете просто да си инсталирате едно разширение за браузъра. Използването на това разширение е наистина удобно и полезно. С него ще видите динамиката на промяната на цената за желания от вас продукт и ще проверите надеждността на продавача, преди да го купите.

Какво е важно да се има предвид при пазаруване?

Маркетинговите похвати се развиха много бързо и вече много от стоките на нелоялните и ненадеждни търговци или прекупвачи могат да ви се появят сред първите, показани на първите страници в търсачките и най-добрите места сред рекламираните.

Съвет: Най-лесният начин да се отървете от посредници, е да отидете на оригиналната версия на сайта, който търсите.

Кои магазини се занимават с разпродажбата?

На първо място разбира се, е най-известният сайт за стоки от Китай.

Черният петък е отличен повод да насочите вниманието си и към други магазини. Това е шанс да купите страхотни подаръци за Нова година.

Ще имате възможност да си купите продукти от следните категории:

 • Домашно електронно оборудване.
 • Телефони и допълнения към тях.
 • Дамско, мъжко и детско облекло.
 • Обувки.
 • Декорации.
 • Стоки за дома и градината
 • и много други …

Именно при пазаруване на “Черен петък“, всеки купувач може не само да спести прилична сума, но и да усети приятното вълнение от закупуването на маркови стоки на ниски цени.

Проверете и пригответе банковата си карта, няма значение дали е кредитна или дебитна. Защото банковите карти са изключително удобен, а понякога и единственият възможен инструмент при пазаруване онлайн или заплащане на ПОС терминал.

А ако случайно в портфейла ви се е появила „дупка“, има много компании, предлагащи бързи кредити за броени минути време.

„Черният петък“ е един от най-добрите пазари през годината. Бъдете готови! Не го пропускайте!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *