Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Имате спешна нужда от финансиране? Ето какво трябва да знаете за обратният лизинг

Имате спешна нужда от финансиране? Ето какво трябва да знаете за обратният лизинг

Обратен лизинг

Един от най-бързите начини да получите средства, когато имате нужда от тях, е т.н. обратен лизинг.

Непредвидените разходи са нещо, с което всеки човек се е сблъсквал поне веднъж в живота си. Те идват изненадващо и често са за по-големи суми. Само малка част от непредвидените разходи включва:

  • Ремонт на автомобил;
  • Закупуване на нова техника;
  • Ремонт на жилището;

Често, когато някое от тези неща се случи, имате нужда от допълнителни средства, с които да се справите бързо и лесно с проблема. И тук се появява въпросът:

От къде да намеря пари?

Един от най-бързите начини да получите средства, когато имате нужда от тях, е т.н. обратен лизинг.

В Izbiram.bg нашата основна цел е да помогнем на читателите си, като представим най-добрите и изгодни финансови услуги, предлагани на родния пазар. Така ще ви спестим време, което ще прекарате в чудене и пресмятане. Izbiram.bg постоянно разглежда различните продукти и услуги на финансовите компании, като набляга на следните техни характеристики – цена, условия, удобство, бързина и качество на обслужването. Ето за това, в следващите редове ще ви дадем повече информация за услугата, наречена Обратен лизинг.

Какво представлява заемът срещу залог?

Заемът срещу залог е продукт, при които получавате определена сума, срещу залог от движимо или недвижимо имущество. Това може да бъдат парични залози, имоти, автомобили или техника. При този тип заем, залогът става собственост на кредитора, а след като заемът е напълно изплатен, залогът се връща отново на кредитоискателя.

Какво представлява обратният лизинг?

Ако сте собственик на автомобил, можете да се възползвате от това, за да получите по-голяма сума. При обратният лизинг, вие „продавате” колата си на компания, предлагаща услугата, но докато при обикновената продажба ще останете без автомобил, то при обратният лизинг вие получавате парите и продължавате да използвате автомобила си. А парите, които взимате, за покриване на непредвидените си разходи, изплащате по обичайния начин, като нормален кредит. Този метод на финансиране е много известен в чужбина, както и при фирмите и предприятията, които имат нужда от средства, за да продължат дейността си. Сега той навлиза и у нас, като основната му цел е подпомагане на нуждите на физически лица.

Защо обратен лизинг, а не стандартен потребителски кредит?

Кандидатстването и одобрението за обратен лизинг за автомобил са много по-лесно от колкото тези за стандартен кредит. При кредитите, често има допълнителни условия, на които трябва да отговаряте, за да бъдете одобрен. При обратният лизинг, единственото, от което имате нужда, е личен автомобил.


Как се извършва процедурата?

Кандидатстването и одобрението за обратен лизинг става в няколко лесни стъпки:

  • Кандидатствате за обратен лизинг в сайта на компанията или по телефон като попълвате данните си и тези на автомобила;
  • Автомобилът следва да бъде оценен от компанията, след което вие ще получите конкретна оферта за сума на лизинга и срок на изплащане;
  • Автомобилът става собственост на компанията, предлагаща финансирането, докато изплатите лизинга. В същото време вие продължавате да ползвате автомобила си, както до сега;
  • След изплащането на лизинга, автомобила отново се прехвърля и става ваша собственост.

Да кандидатствам ли за обратен лизинг?

Преди да кандидатствате за обратен лизинг, пресметнете много добре приходите и разходите си. По този начин ще можете да планирате дали ще успеете да се справите с новия кредит, който ще трябва да изплащате. В случай, че не успеете, компанията, която ви финансира, ще остане собственик на автомобила ви. Обратният лизинг е бърз и лесен начин за финансиране, ако успеете да планирате правилно приходите и разходите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *