Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Инвестиране на средства – защо да го правим?

Инвестиране на средства – защо да го правим?

Инвестиране на средства

Финансовите инвестиции са начин да си осигурите пасивен доход, ако имате средства, които искате да увеличите.

Тази статия е част от нашата образователна кампания „Какво е лично финансово планиране или правилно ли е да живеем ден за ден?“

Инвестирането на средства…. За него се говори много, но малко хора са запознати с пълния механизъм на работа на тази възможност за осигуряване на пасивен доход. Именно затова, а много често и от страх, много хора го отхвърлят като възможна инвестиция. Затова ние от Izbiram.bg сме тук, за да отговорим на няколко въпроса свързани с инвестициите.

Какво представляват финансовите инвестиции?

В най-общ смисъл, финансовите инвестиции представляват влагане на средства и ресурси от физически или юридически лица във финансовата сфера главно за закупуване на ценни книжа, акции и облигации, банкови депозити, спестовни или инвестиционни застраховки, пенсионно осигуряване и др.

Защо да го правя?

Финансовите инвестиции са начин да си осигурите пасивен доход, ако имате средства, които искате да увеличите. Това е много добър начин да го направите. Още повече след като лихвите по депозитите и спестовните сметки са толкова ниски. Инвестирането на средства можe да ви донесе много по-висока доходност.

Не разбирам нищо от инвестиции. Как да се справя?

За щастие, в днешно време не е нужно да имате някакви познания в тази област. Финансовите компании, като например NN България, предоставят директно или чрез мрежа от специализирани финансови консултанти, множество спестовни и инвестиционни продукти. Така вие ще вложите парите си, а експертите от избраното застрахователно или пенсионноосигурително дружество ще се погрижат те да бъдат инвестирани по избрания от вас начин. Бонус към това е застраховката и данъчните облекчения, които следват от нея.

Не е ли рисковано?

Както всяко нещо, инвестирането в акции, облигации и ценни книжа крие определен риск. Но, той пак зависи от вас. Можете да инвестирате парите си в ниско-рискови компании, които ще ви донесат по-малък процент доходност, или пък да рискувате повече и да ги вложите в компании с високо ниво на риск и доходност.

И така, ако имате пари и искате да ги увеличите, но не сте сигурни дали инвестирането на средства е подходящо за вас, винаги можете да се консултирате с експерти (такива са консултантите на NN България.), които ще ви изслушат, ще ви обяснят подробно и ще ви предложат инвестиционен план, който отговаря на нуждите и желанията Ви.

Статията бе подготвена за Вас с любезното съдействие на експертите на NN България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *