Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Интеграцията между Банка ДСК и Експресбанк приключи успешно!

Интеграцията между Банка ДСК и Експресбанк приключи успешно!

Интеграция между Банка ДСК и Експресбанк приключи успешно!

Новата обединена Банка ДСК ще обслужва над 2.5 милиона клиенти в България.

Банка ДСК и Експресбанк официално приключиха днес, 4 май, процеса на интеграцията си, превръщайки се в нова обединена банка с търговското име „Банка ДСК“. Действителната консолидация на двете финансови институции доближава Банка ДСК до челната позиция в сектора по отношение на активите и я превръща в лидер по размер на депозити и кредитен портфейл в България, съобщават от финансовата институция.

Научете повече за процес по интегрирането на ДСК и закупената от нея в началото на 2019 г. Сосиете женерал Експресбанк тук: „Банка ДСК“ купува „Сосиете Женерал Експресбанк

Банка ДСК вече обслужва над 2.5 милиона клиенти, разполага с най-голямата мрежа от клонове и банкомати в страната, с иновативни канали за електронно банкиране, като същевременно предлага на клиентите си пълен спектър от модерни продукти и услуги.

Банка ДСК е собственост на Банка ОТП Унгария – банката-майка на Група ОТП, която е най-големият доставчик на финансови услуги в Унгария и регионален лидер на пазара в Централна и Югоизточна Европа. Група ОТП предлага висококачествени финансови решения на повече от 20 милиона клиенти в 12 държави, като разполага с клонова мрежа от близо 1 600 офиса, широка мрежа от банкомати и иновативни дигитални канали. Банка ОТП присъства в България от 2003 г. и нейните финансови резултати през годините потвърждават устойчивото ѝ развитие.

В резултат на българския пазар остават да работят 19 банки и 5 клона на чужди институции.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *