Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Искам почивка! Да изтегля ли потребителски кредит?

Искам почивка! Да изтегля ли потребителски кредит?

почивка, потребителски кредит

Ваканцията е на седмо място сред топ причините за теглене на потребителски кредит в България

Лятото чука на вратата, а за повечето от нас това означава, че е време за лятната отпуска. Планирали сте я от началото на годината. Обсъдили сте с шефа и колегите си точно кога и за колко време ще почивате през лятото, а сега остава само да организирате почивката и да чакате моментът, в който ще се откъснете от ежедневието в офиса и ще се отдадете на релакс с любимите хора.

Не забравяте ли нещо?

Осигурихте ли финансирането за тази почивка? Имате ли нужните средства, за да заминете спокойно някъде, без да се притеснявате за това дали имате достатъчно пари? Оказва се, че доста голям процент от хората в днешно време пропускат това планиране. Вместо това те търсят помощ от родните банки под формата на потребителски кредити (Ваканцията е на седмо място сред топ причините за теглене на потребителски кредит в България). Добре ли е това, обаче?


В Izbiram.bg нашата основна цел е да помогнем на читателите си, като представим най-добрите и изгодни финансови услуги, предлагани на родния пазар. Така ще ви спестим време, което ще прекарате в чудене и пресмятане. Izbiram.bg постоянно разглежда различните продукти и услуги на финансовите компании, като набляга на следните техни характеристики – цена, условия, удобство, бързина и качество на обслужването. Ето за това, направихме малко проучване за актуалните потребителски кредити и какво е добре да знаете, ако искате да изтеглите кредит, за да финансирате лятната си отпуска.

Можете ли да си го позволите?

Искате да се излежавате на някое екзотично място, без да мислите за нищо. Или да прекарате 2 седмици на море със семейството си, без да се притеснявате дали парите ще ви стигнат? Всичко това звучи страхотно и потребителският кредит може да ви го осигури, но какво ще стане, когато отпуската свърши и вие се върнете към нормалното си ежедневие? Ще се окажете с още един разход, за който да се грижите. Затова, преди да се отправите към банката, за да кандидатствате за потребителски кредит, направете анализ на приходите и разходите си, за да прецените до каква сума може да отделяте на месец за вноската по кредита. Така ще бъдете много по-спокойни и не само ще осигурите ваканцията на семейството си, но и ще можете да се погрижите за кредита си след това. Разумното финансово планиране в случая ще ви помогне да имате спокойно лято.

Каква вноска и срок да изберете?

Отново, ако планирате добре финансите си, ще знаете каква точно вноска можете да си позволите. Ако приходите ви го позволяват, изберете максимално висока вноска за максимално кратък период. Така ще изплатите кредита си максимално бързо и ще платите по-малко лихви! От друга страна, ако приходите ви не са достатъчно високи, изберете минималната вноска, с максимален срок. Така допълнителният разход, който ще трябва да заплащате всеки месец, няма да бъде прекалено голям и да тежи на месечния ви бюджет.

Потърсете облекчения

Ако искате да изтеглите потребителски кредит за лятната си ваканция, използвайте възможно най-лекия вариант. Това означава да търсите облекчения, които ще намалят разходите ви по кредита. Такова облекчение е, например, преводът на работна заплата. Ако заплатата ви се превежда в банката, от която искате да изтеглите потребителския кредит, ще получите по-нисък лихвен процент и съответно ще заплатите по-малка сума в края на периода.

Какво предлагат родните банки

За да ви дадем яснота относно потребителските кредити, използвахме нашия калкулатор потребителски кредити, който ни показа какво предлагат родните банки, ако имаме нужда от кредит в размер на 5000лв за срок от 5 години с превод на работна заплата.

Банка Наименование на кредита Годишен лихвен % Месечна вноска Обща сума за връщане Допълнителна информация
АЛИАНЦ БАНК БЪЛГАРИЯ АД Потребителски кредит
4.15% 92,42 5 740
ПЪРВА ИНВЕСТИЦИОННА БАНКА АД Потребителски кредит
6% 96,66 5 885
БАНКА ПИРЕОС БЪЛГАРИЯ АД Потребителски кредит с Пиреос Пакет Заплата
6.33% 97,43 5 915
ЦЕНТРАЛНА КООПЕРАТИВНА БАНКА АД Стандартен потрeбителски кредит
6.6% 98,07 6 004
Д БАНК АД Потребителски кредит консолидация
6.6% 98,07 6 030
БНП ПАРИБА С.А. - КЛОН СОФИЯ Потребителски кредит за лични цели
7.9% 101,14 6 244
РАЙФАЙЗЕНБАНК БЪЛГАРИЯ ЕАД Стандартен потребителски кредит
7.81% 100,93 6 513
СОСИЕТЕ ЖЕНЕРАЛ ЕКСПРЕСБАНК АД Потребителски Кредит „Експресо“
6.99% 98,98 6 696

Оказва се, родните банки, които могат да ви предложат най-изгоден потребителски кредит с най-ниска лихва и най-ниска обща сума за връщане (главница+лихва+такси) са:

  1. Alianz Bank;
  2. FiBank;
  3. Piraeus Bank.

Ако имате нужда от различна сума или пък искате различен срок, Намери най-евтиния и изгоден кредит за теб! Ще потърсим вместо вас и ще ви изпратим най-добрите оферти от всички кредитни институции, след което вие ще изберете най-изгодната за вас! Ние ви изпращаме офертите – вие избирате!Вижте най-евтините и изгодни потребителски кредити в България!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *