Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Каква беше 2017 година за бързите кредити и какви промени да очакваме през следващата година?

Каква беше 2017 година за бързите кредити и какви промени да очакваме през следващата година?

Каква беше 2017 година за бързите кредити и какви промени да очакваме през следващата година

Ние от Izbiram.bg направихме анализ на състоянието на бързите кредити за отиващата си 2017 година

Ние от Izbiram.bg имаме за основна цел да представяме напълно актуална и коректна информация в сферата на личните финанси, финансовото планиране и кредитирането. Именно заради това целим да запознаем българския потребител с всичко, което има нужда да знае, за да осигури спокойното си финансово бъдеще.

Днес, заедно с партньорите ни от Minizaem.bg поставяме на фокус състоянието на бързите кредити през отиващата си година и тенденциите, които се очертава да превземат пазара през следващата.

„Мини Заем” е с търговска марка на небанковата финансова институция Изи Финанс ЕООД. Създадено през 2010 г., дружеството е едно от първите в сегмента за бързо онлайн кредитиране. Още със създаването си „Мини Заем” стартира с иновативните за тогава предсрочно погасяване без неустойки и без заплащане на разходите по кредита за оставащото време на договора и с рефинансиране на неизплатените кредити. Предлагат два вида кредити – „до заплата“ и „на вноски“. Одобрението и сключването на договорите за заем става изцяло дистанционно. Основната им цел е да направят бързите кредити максимално достъпни, като непрекъснато намаляват разходите по заемите, които предлагат.

Заедно с Minizaem.bg, ние от Izbiram.bg направихме анализ на състоянието на бързите кредити за отиващата си 2017 година като се оказа, че:

1. ПОТРЕБИТЕЛИТЕ НЕ ВИНАГИ ИЗБИРАТ КОМПАНИЯТА С НАЙ-ДОБРИ УСЛОВИЯ. ТЪРСЯТ СЕ БЕЗЛИХВЕНИТЕ КРЕДИТИ ИЛИ ПРОМОЦИИ.

Когато потребителите търсят кредитна компания, към която да се обърнат при нужда от пари, често не обръщат внимание на детайлите, а гледат дали тя предлага кредит без лихва или някакъв вид промоция, бързо усвояване и т.н. Често тези промоции и безлихвени продукти изискват допълнителни условия, на които клиентите рядко обръщат внимание. Затова нашето предложение е, когато искате да изтеглите бърз кредит да:

  • Определите много добре от какъв тип кредит имате нужда: до заплата, на вноски, безлихвен;
  • Се запознаете много добре с всички условия;
  • Да прочетете добре договора си;
  • Да използвате нашия Калкулатор за бързи кредити където ще можете да видите точния размер на лихвите, таксите и неустойките, както и сумата, която ще трябва да върнете;
  • Да се обърнете към компания, която предлага ясни и прозрачни условия, а не такава, която залага на само на промоции.

2. РЪСТЪТ НА ПАЗАРА Е ПРЕДИМНО ПРИ КРЕДИТИ ОТ С РАЗМЕР ОТ 2 000 ЛВ. ДО 5 000 ЛВ. С ПО-ДЪЛЪГ ПЕРИОД НА ИЗПЛАЩАНЕ, ТОЕСТ ОТ НЕПРАВИЛНО НАРЕЧЕНИТЕ „БЪРЗИ КРЕДИТИ“.

През изминалата година се забелязва ръст при кредитите над 2 000лв с по-дълъг период на изплащане. Според Minizaem.bg този тип кредити по никакъв начин не могат да се нарекат бързи. Те, освен че притежават лекотата на бързите кредити, са доста по-скъпи за потребителите. Именно затова, те не предлагат подобен тип услуга.

Максималната сума, която може да се изтегли при тях е до 1 800 лв., а срокът на кредита е до 14 месеца. Така наистина се възползвате от услугата „Бърз кредит” като получавате една от най-ниските лихви на пазара (вижте в нашия Кредитен калкулатор). В случай, че имате нужда от повече пари от 2 000 лв., но не можете да изплащате прекалено големи вноски, ние от Izbiram.bg и Minizaem.bg предлагаме да се обърнете към банка.

3. НАМАЛЯВАНЕ НА НЕОБСЛУЖВАНИТЕ КРЕДИТИ ЗА ПЪРВИТЕ ТРИ ТРИМЕСЕЧИЯ И УВЕЛИЧАВАНЕ ПРЕЗ ЧЕТВЪРТОТО

Защо се случва това? Основната причина е безразборното теглене на бързи кредити и харчене на пари. Оказва се, че голям процент от хората не могат да преценят кога наистина имат нужда от пари и кога теглят кредит, за да задоволят моментни желания (нов телефон, например).

Често изкушени от намаленията в моловете и желанието да притежават по-бързо мечтаната стока, прибягват до кредит, без да обмислят последствията. Така те не преценяват дали ще могат да изплащат взетата сума и в даден момент затъват в дългове. Това се случва най-бързо и с най-големи темпове по време на празниците и големите намаления, което обяснява и ръста на необслужваните кредити в четвъртото тримесечие на годината.

За да се спасите от този порочен кръг и да избегнете стреса, който носят дълговете, помислете добре преди да кандидатствате за кредит, имате ли план за действие, имате ли спестявания? Именно за да помогнем на повече хора да си отговарят качествено на тези въпроси, целта на Izbiram.bg и Minizaem.bg през 2018 година, ще бъде да образоваме българския потребител и да го насочим правилно при тегленето на бърз кредит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *