Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Какво е TikTok и защо децата ми са луди по него?

Какво е TikTok и защо децата ми са луди по него?

Какво е TikTok и защо децата ми са луди по него?

Платформата е поглед върху това какво означава да израстваш в днешния хипер-свързан свят.

Ако сте забелязали, на всеки няколко години ново приложение предефинира начина, по който използваме социалните мрежи. 2020 г. изглежда като годината, в която TikTok превзема всичко.


Децата го обичат. Всички други казват, че е загуба на време. Но истината е, че популярността на социалната мрежа не може да се пренебрегне.


Преминаването от една социална мрежа в друга не е ново за нас. От Myspace през 2005 г., преминаваме към Facebook през 2008 г., а след това към Instagram през 2014. Преминаването към нова платформа винаги е неохотно, но в крайна сметка популярността на платформата принуждава всички нас да се присъединим.


През 2020 г. TikTok е най-новият претендент за трона. Микс от синхронизиране на устни (уж пеем известна песен) и микро-видео съдържание, TikTok може да Ви се стори трудна за разбиране, поне в началото.


TikTok все още е неоткрита територия за всеки на възраст над 25 години. Платформата е поглед върху това какво означава да израстваш в днешния хипер-свързан свят. По-голямата част от потребителите във Facebook днес са на възраст 40 и повече години, докато Instagram е по-популярен сред потребителите на възраст 20-40 години.


В тази статия ще поговорим за TikTok и защо да обърнете внимание на тази платформа.

Какво трябва да знаете за TikTok през 2020?

  • Към края на 2019 г. потребителската база на TikTok достигна 800 милиона. Очаква се до края на 2020 г. да достигне над милиард потребители.
  • Почти 50% от глобалната аудитория на TikTok е на възраст под 24 години. 26% от всички потребители на TikTok са на възраст между 18 и 24 години.
  • Приложението TikTok е изтеглено над 1,5 милиарда пъти по целия свят.
  • Средният потребител прекарва 52 минути на ден в приложението TikTok
  • Bytedance, компанията, която притежава TikTok, се оценява на 75 милиарда долара, което я прави най-скъпият стартъп в света.
  • TikTok съобщава, че има над 60 милиона активни потребители месечно само в Съединените щати. 60% са жени, 40% са мъже.

Как да използвате TikTok?

Когато отворите TikTok, вихър от аматьорски видеоклипове Ви посреща. Повечето от видеоклиповете са тийнейджъри, които синхронизират устни с музика или споделят нещо за деня си, любовния или училищния живот.

За всеки над 20-годишна възраст това съдържание няма значение. Но гледано от хора в същата възрастова група, видеото може да събере милиони гледания и последователи.


Може би най-трудната част от разбирането на TikTok е краткостта на съдържанието.


TikTok основно показва видео съдържание, което е с дължина 15 секунди. Въпреки че има опция за споделяне на видеоклипове с продължителност до една минута, вече няма дълги видеоклипове и няма опции за споделяне на изображения или текст.

Кой използва TikTok?

Към 2019 г. TikTok е изтеглян над 1 милиард пъти. Тъй като платформата расте, тя се развива и привлича интереса както на брандове, така и на известни личности.


Актьорът Уил Смит наскоро се присъедини към TikTok и в рамките на няколко седмици вече беше събрал последователи от над 5 милиона души.


Най-голямото предимство на TikTok е възможността да публикуваш за всичко. Хумор, хобита, фитнес, пътувания, музика, фотография, танц; всяка категория е отворена и печели огромно внимание. Всяка област предлага възможности за онези, които могат да адаптират съдържанието си към видео-модела с кратка форма.


Въпреки че в момента забавлението изглежда е основната категория, има увеличение както на образователното, така и на бизнес ориентираното съдържание.

Какъв е смисълът от TikTok?

Когато на пазара се появи ново приложение и започне да набира популярност, може да ни бъде трудно да разберем какъв е смисълът от него.


През първите няколко години Instagram изглеждаше като просто приложение за снимки с филтър, но бавно се превърна в платформа за образоване и брандиране. Историите на Snapchat изглеждаха нелепи, но с нарастването на популярността си Instagram открадна идеята и Stories сега доминират над платформата.


Що се отнася до TikTok, има огромен пазар от хора, които търсят малко забавление и разсейване за няколко минути през деня. Ако видеоклипът е интересен или привлекателен, той се споделя повторно чрез алгоритъма на страницата „За вас“ и получава милиони гледания. Това прави TikTok страхотно приложение, с помощта на което можете да се разсеете от ежедневните си задължения, да се позабавлявате с любимите си актьори и дори да се вдъхновите да запишете сами кратко, забавно видео.


Следете нашият профил в TikTok ТУК!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *