Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Какво покрива застраховка отмяна при пътуване и защо е разумно да я сключим преди път?

Какво покрива застраховка отмяна при пътуване и защо е разумно да я сключим преди път?

Обичате да пътувате. Прекарвате много време в избор на правилните дестинации, хотели и начин на пътуване. И поне веднъж ви е попадала пред очите възможността да сключите застраховка Отмяна при пътуване. Но какво представлява тя? Какво покрива и дали изобщо си струва да я правите? Отговорите на тези въпроси ще намерите в следващите редове.

Като компания, която си партнира с различни фирми в областта на финансите, застраховането и осигуряването, ние, от Izbiram.bg сме посветени на това да информираме своите читатели за най-добрите оферти, финансови и застрахователни, които може да срещнете. Ето какво трябва да знаете за застраховка „Отмяна при пътуване“.

Какво представлява застраховката „Отмяна на пътуване“?

Ако не можете да предприемете планираното пътуване поради непредвидимо събитие, тази застраховка ще ви възстанови предплатените и невъзстановими разходи. Застраховката Отмяна на пътуване често се продава като незадължително покритие на основната полица на застраховката за пътуване, но някои застрахователни компании я продават и като самостоятелна полица. Възможно е също така да срещнете полици с различни нива на покритие.

Сключете онлайн застраховка Отмяна на пътуване.

Какво покрива застраховка отмяна на пътуване?

Въпреки че правилата и лимитите на покритие се различават в зависимост от вида на полицата и застрахователя, ето няколко примера за проблеми, които обикновено се покриват от застрахователна защита при туристически пътувания:

  • Всяко сериозно нараняване или непредвидено медицинско състояние, което прави Вас или Вашия спътник негодни за пътуване (по препоръка на лекар);
  • Смъртта на вас или вашия спътник или на не пътуващ член на семейството;
  • Стачки или тежко време, в резултат на които туристическите услуги не могат да работят;
  • Непредвидени природни бедствия у дома или на дестинацията, към която се стремите, които ги правят необитаеми;
  • Правно задължение като съдебно заседание или връчване на съдебна заповед или призовка.

Също така трябва да се отбележи, че повечето застрахователни компании, предлагащи застраховка отмяна при пътуване, възстановяват разходи:

  • Възникнали при анулиране на резервираното пътуване;
  • За заплатени, но неконсумирани услуги по време на пътуването;
  • При изпуснат заминаващ от родината полет, поради закъснение на превозно средство.

Тъй като полиците могат да варират драстично, разумно е внимателно да прегледате покритието, което полицата има, за да избегнете изненади по-късно.

Как се формира най-изгодната за застраховка отмяна на пътуване цена?

Ако закупите основна застрахователна полица за пътуване, която включва покритие за анулиране на пътуване, можете да очаквате да платите между 5% и 10% от разходите за самото пътуване.

Имайте предвид, че избирането на полица с покритие „анулиране по каквато и да е причина“ може да струва допълнителни 40% до 60% повече от цената стандартната полица.

Има няколко други фактора, които могат да повлияят на цената на дадена полица:

Възраст на пътуващите: Обикновено колкото по-възрастни сте, толкова по-високи ще бъдат разходите за полицата. По-възрастните пътници се възприемат като по-рискови, защото често имат повече здравословни проблеми и е по-вероятно да предявят иск.

Пътни разходи: Цената на полицата се основава на невъзстановимите от вас предплатени пътни разходи. Ето защо е важно да изчислите всички разходи, които ще трябва да заплатите преди заминаването си, когато избирате своята полица. Това може да включва самолетни билети, хотелски и екскурзионни депозити.

Избор на план: Основните полици с по-малко възможности за покритие ще струват по-малко. Например основните планове обикновено имат по-ниски лимити за спешна медицинска помощ и отмяна на пътуване. Въпреки това е важно да изберете само предимства, от които се нуждаете, за да не плащате за опциите за покритие, които няма да използвате.

Броят на пътуващите: Колкото повече хора осигурявате, толкова по-висока ще бъде вашата премия.

Дестинация: Застрахователните компании също вземат предвид достъпа до медицинските заведения и престъпността на мястото, което ще посетите, когато определят цена.

Продължителност на пътуването: Продължителността на пътуването също се взима в предвид, когато се определя цената на полицата.

 

И така, струва ли си да сключите застраховка Отмяна при пътуване?

Ако сте платили много пари за невъзстановими пътни разходи, струва си да обмислите застраховката за отмяна на пътуване. Застраховката за отмяна на пътуване е предназначена за пътници, които са загрижени за опазването на парите, похарчени за пътуване въз основа на непредвидени събития като природни бедствия, несигурна ситуация на работа или здравословно състояние. Една такава причина може да бъде налагащ отмяна на пътуване коронавирус.

Имайте предвид, че застраховката за отмяна на пътуване плаща само за проблеми, изброени в полицата. Той няма да обхване промяната на вашето мнение или предвидими събития, като пандемия, която вече е била известна.

Днешната обстановка е доста несигурна, що се отнася до пътуването. Ето защо, ако искате да пътувате спокойно и да се предпазите отлагащия застраховка отмяна на пътуване коронавирус, изберете най-добрата  застраховка отмяна при пътуване.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *