Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Какво спестяваме със застраховка „Живот”?

Какво спестяваме със застраховка „Живот”?

спестяване застраховка живот

Спестовните застраховки „Живот” са съвременен метод, при който има гарантирана сума, която ще получите след определен брой години.

Тази статия е част от нашата образователна кампания за животозастраховането в България,която ще Ви даде много полезни познания и ще Ви помогне да направите най-добрия избор на такава застраховка!

Спестяването на средства е необходимост, която повечето хора осъзнават, но всеки избира различен начин за това. Най-популярните и традиционни инструменти за спестяване са банковите продукти, но наред с тях съществуват още много начини да отложите част от днешното потребление към утрешния ден, за да направите възможно постигането на бъдещите си цели.

Спестовните застраховки „Живот” са съвременен метод, при който има гарантирана сума, която ще получите след определен брой години.

Както при другите спестовни програми, така и при застраховките „Живот” се начислява допълнителна доходност върху внесените от Вас средства, която се натрупва в договора под формата на увеличена застрахователна сума. Доходността е резултат от инвестирането на средствата Ви във финансови инструменти, които компанията избира и които са допустими от закона.

Спестовната застраховка „Живот” създава финансова дисциплина у хората, като им задава точно определено задължение за внасяне на сума и гарантира на 100% договорената сума в края на избрания период, покрива рискове върху здравето и живота и осигурява спокойствие при непредвидени ситуации.

Няколко са нещата, които могат да бъдат спестени с такъв продукт:

  • Чрез застраховката “Живот” можете да планирате и да спестите средства за допълнителна пенсия. Когато сключвате застраховка избирате срока ѝ съобразно възрастта, на която ще се пенсионирате и така при изтичане срока на застраховката получавате средствата си накуп или като месечна рента.
  • Спестявате разходи за непредвидени събития – в случай на злополука или заболяване, застрахователят изплаща сума, без тази сума да влияе на внесената до момента или на сумата, която ще получите в края на периода.
  • • Чрез застраховките „Живот“ спестявате данъци. Данъчните преференции са както за физически лица, така и за работодателите, застраховали своите служители. До 10% от облагаемия доход на всеки служител се признават за разход, ако средствата са внесени за основното покритие по застраховка „Живот”, а до 60 лева месечно на служител се признават за разход на работодателя.
  • • В случай, че имате нужда от кредит, полицата за спестовна застраховка „Живот” може да послужи като обезпечение за получаването му. По този начин ще си осигурите необходимите средства, без да се налага прекратяване на договора със застрахователя.

Съществуват различни инструменти за спестяване, но застраховката „Живот” е сред най-гъвкавите, осигуряващ многообразие от възможности.

Статията бе подготвена за Вас с любезното съдействие на експертите на NN България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *