Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Какъв бизнес може да започнем през 2021г.?

Какъв бизнес може да започнем през 2021г.?

Какъв бизнес може да започнем през 2021г.?

Ето няколко предложения за бизнес.

Има някои условия, които се предполага, че всеки е добре да знае, преди да стартира ново начинание. Трябва да сте сигурни, че нещата могат винаги да се объркат и никога да не се предавате, когато (ако) това се случи. Успешният човек е този, който се адаптира най-добре в постоянно променящата се среда. Стартирането на какъвто и да е бизнес предполага детайлно проучване на пазара в областта, в която ще се развивате и изготвянето на бизнес план.

Хубаво е да се помисли върху изграждането на собствена марка, преди да започнете продажбата на продукт или услуга, така че да сте сигурни, че ще има достатъчно последователи, които да се възползват. Всеки бизнес има своята цена и е задължително да вземете предвид финансите, които са необходими за започването му. Имате ли пари за финансирането на бизнеса си или ще трябва да вземете заем? Подходящи фирмени кредити.

За да стартирате бизнес през 2021г. няма как да не вземете предвид пандемията, която промени света и начина на консумиране на продукти и услуги. Изминаващата година повлия значително на бизнеса на ресторантьорите и туризма. Ако правенето на бизнес в тези сфери е било печеливша инвестиция за изминалите години, не можем да сме сигурни, че ще е така през следващата. Помислете върху бранш, който може да подкрепи начина, по който живеят хората сега.

Подбрахме за Вас читателите на Избирам.бг няколко свежи идеи за стартиране на бизнес, които се надяваме да Ви донесат вдъхновение и постигане на успехи през 2021г.

10 бизнес предложения за 2021г., които могат да променят живота Ви:

1.Куриер/доставчик

Ако разполагате със собствено превозно средство или просто сте добър активен шофьор и имате умението да управлявате времето си – може да започнете работа, като разнасяте храна или различни продукти до дома/офиса. Времето на пандемия значително увеличи търсенето на безопасност от страна на потребителите. Хората предпочитат да получат желаните продукти у дома и да плащат безконтактно. Може сами да стартирате куриерския си бизнес, а след време когато се разрасне – да наемете шофьори, които да работят за Вас.

2. Консултант

Всеки има любима сфера, по която има обширни познания и може спокойно да презентира. Трябва да сте добре осведомени по темата, върху която ще консултирате и постоянно да надграждате (комуникации, бизнес, маркетинг, социални мрежи, лидерство, коучинг, спорт и т.н). Този бизнес може да бъде доходоносен, стига да сте постоянни и адаптивни. Консултациите може да правите както онлайн, чрез сайт или някоя социална мрежа, така и на живо. Тук може да добавим и онлайн обучение по предмет, с който сте запознат и да започнете преподаването на курс, било то езиков или друг.

3. Онлайн търговия

Ако сте добър в ръчната изработка на аксесоари, подаръци, чаши, текстил… това е шанса Ви за изява. Може да започнете като направите страница в социалните мрежи и ги продавате там, както и да направите собствен сайт. За неговата направа е необходимо повече време и средства. Друг вариант е да препродавате през уебсайтове на онлайн магазини, докато изградите свой. Сайтът показва вашия професионализъм и е достъпен по всяко време на денонощието за милиони потенциални клиенти, което дава лесен достъп за презентирането на бизнеса Ви пред света.

4.Дигитален маркетинг

За да се развиете в тази област е необходимо да имате определени познания в оптимизирането на бизнес процесите и изготвянето на маркетинг стратегия за бизнеса на клиентите си, така че те от своя страна да достигат още повече клиенти. Тези услуги са търсени от малки до големи компании, които предпочитат да ги възложат на външни изпълнители (каквито може да сте вие), отколкото да създават по скъпо струващ вътрешен екип. Ако имате познания в SEO, маркетинг на съдържанието, уеб разработки или управление на социални мрежи – имате бизнес възможност, която Ви позволява свободата да работите от вкъщи.

5.Копирайтър

Копирайтингът се налага като все по-сериозно приемана професия в България в последните години. Копирайтърът може да бъде както служител в рекламна агенция, в компания, ползваща услугите му,също така и работещ на свободна практика (фрийлансър). Това е за Вас, ако сте естествен текстописец и имате малко маркетингови познания. Независимо дали пишете блогове, уеб съдържание или съобщения за пресата, много компании ще плащат за вашите услуги. Можете да увеличите стойността си, като внесете SEO знания на клиентите си, за да им помогнете да изработят стратегия за атакуване по конкретни ключови думи, които целевата им аудитория вече използва при своите онлайн търсения. Повечето копирайтъри на свободна практика взимат между 40 до 50 лева на час, но тези с опит вземат повече. Разбира се това са ориентировъчни суми, тъй като зависи дали ще пишете само статии или ще се занимавате с останалите гореописани оптимизации. Копирайтингът на свободна практика е страхотен бизнес, който можете да работите, защото докато имате връзка с интернет, можете да го работите. Това е бизнес, който можете да управлявате от уюта на собствения си дом или дори от пътя, ако пътувате.

6.Разработчик на приложения

От програмирането на високо равнище и свързаните с него технически умения, разработчиците на мобилни приложения трябва да притежават креативност, логически подход за решаване на проблеми, аналитични способности, внимание към детайла и комуникационни умения. Ако сте информирани и опитни в технологиите, може да помислите за кариера в разработването на приложения. Смартфоните се превърнаха в ежедневен аксесоар за много българи, което увеличи търсенето на мобилни приложения. По същия начин софтуерът за виртуална реалност стана популярен през последните години, така че има и търсене за разработка на VR приложения.

7. Почистване на домове/офиси

Ако обичате да почиствате навсякъде, където сте -можете лесно да го превърнете в бизнес. Може да започнете самостоятелно, а в последствие и с няколко служители. Нужни са множество почистващи материали и транспорт. Можете да предложите услуги за почистване на собственици на жилища, жилищни комплекси и търговски имоти. Повечето такива услуги се таксуват между 25 и 50 лева на час. Почистващите услуги са пряк бизнес, който изисква относително малко режийни разходи. Нуждаете се от планиране, организиране и малко маркетинг, за да забележат бизнеса ви.

8. Каравана за храна

В момента много места за хранене са ограничени частично или затворени напълно. За тези, които се занимават с ресторантьорство предлагаме амбициозно решение с камион или каравана за храна. Камионите за храна се предлагат във всякакви форми и размери, като сервират широка гама от закуски и кухни. Вземете любимия си тип храна по пътя и продайте кулинарните си изкушения директно на гладни клиенти. Разбира се, ще работите, но ще бъдете в пространство, което ви интересува, с възможност да се свържете с хора, които имат сходни интереси. Камионите за храна може да звучат като дива идея, но индустрията постоянно се разраства. Разходите за издръжка на камион струват значително по-малко от притежаването на ресторант, а вие имате допълнителната полза от мобилността.

9. Графичен дизайнер

Това е една от онези професии, които ви дават възможност да проявите креативността си под различни форми. Без дизайн в наши дни не може да се развива нито една сфера от човешката дейност. Графичният дизайн е необходим, независимо от сферата на дейност на предприятието. Всички корпорации, малки предприятия и еднолични търговци се нуждаят от привличащи вниманието рекламни материали, но не почти всеки има око за това, което изглежда добре. Ако имате художествен похват и знаете как да организирате съдържание във визуално приятен формат, можете да започнете бизнес с графичен дизайн, за да предоставяте на бъдещите си клиенти – флаери, цифрови реклами, плакати и други привлекателни визуални материали. Графичният дизайн има и предимството, че се нуждае от много малко физически инструменти, трябват основно лаптоп и бюро.

10. Услуга за транскрипция

Днес някои считат технологията за разпознаване на речта за заместител на транскрипцията, но тази технология разчита прекалено много на това, което счита, че чува, независимо от начина на говорене на потребителя, и поради това е предразположена към грешки. Ако имате добро ухо и можете да пишете бързо, услугата за транскрипция е чудесна бизнес идея, която Ви позволява да работите от вкъщи с гъвкав график. Например услугата за медицинска транскрипция е особено необходима, тъй като технологията за разпознаване на глас се разпространява за диктовките на доставчиците на здравни услуги. Ако не искате да започнете наведнъж или ако имате постоянна работа, която бихте искали да запазите засега, можете да приемете толкова малко или много задачи за транскрипция, колкото искате. За да увеличите бизнес перспективите си и да правите повече таксуването, помислете да станете сертифициран транскрипционист и да се задълбочите в няколко специалности.

Разбира се, има стотици други идеи които може да нахвърляме за онези от Вас, които искат да променят сферата си на работа или да започнат нова, но се фокусирахме само върху 10. Идеите не винаги са достатъчни. В повечето случаи е необходимо да ги облечем и финансово. Изгодни потребителски кредити.

Хубаво е да имаме планове, но още по-хубаво е да ги реализираме. Защо да не започнем с 2021г.?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *