Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Какъв да бъде срокът на спестовната застраховка?

Какъв да бъде срокът на спестовната застраховка?

спестовна застраховка

Най-голямото предимство на спестовните застраховки си остава застрахователната защита;

Тази статия е част от нашата образователна кампания за животозастраховането в България,която ще Ви даде много полезни познания и ще Ви помогне да направите най-добрия избор на такава застраховка!

Осъзнаваме или не, всички имаме нужда от защита, включително и от застрахователна. Автомобилите ни са застраховани, домовете също, а застраховката „Живот” ще защити най-ценното ни…..

Застраховката „Живот” осигурява средства за здраве в непредвидени ситуации и подпомага финансово застрахования и близките му. Спестовните продукти покриват много рискове, но имат и редица други предимства като данъчни преференции, спестяване на средства, изграждат финансова дисциплина и ни помагат финансово за постигане на поставените цели.

За всеки човек настъпва моментът, в който се замисля за финансовото си бъдеще. Най-вероятно това е и моментът, в който трябва да се информира за спестовните застраховки „Живот”. За да изберете правилния продукт, трябва първо да сте наясно какво всъщност искате да постигнете – покрити рискове, печалба от доходност, средства за определен бъдещ момент, защита на семейството.

В зависимост от целта се избира и срокът на застраховката.

Хората, чиято идея е да спестяват средства за допълнителна пенсия, съобразяват срока на застраховката с пенсионната си възраст. Така, когато се пенсионират, могат да започнат да получават сумата по застраховката си като месечна рента.

Тъй като тези продукти изискват регулярно плащане на вноски, много хора ги използват с идеята да се дисциплинират и да спестят една сума, която би им помогнала в даден бъдещ момент.

Когато целта е акумулиране на средства за образование на децата, тогава срокът се съобразява с момента, когато децата ще посещават висше учебно заведение.

В случай, че търсите застрахователна защита и целта Ви е по-голяма застрахователна сума, срокът на застраховката трябва да е максимален.

Важно е да знаете за какво ще ползвате застраховката, защото така можете да пресметнете точно за колко години ще Ви е нужно покритието и каква сума, която няма да нарушава бюджета Ви, можете да отделите. Периодът на една такава финансова програма е дълъг, затова договорът дава възможност за промяна на срок, вноска и застрахователна сума.

Най-голямото предимство на спестовните застраховки си остава застрахователната защита; те Ви дават сигурност при постигане на поставените цели, независимо от непредвидените обстоятелства в живота Ви.

Статията бе подготвена за Вас с любезното съдействие на експертите на NN България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *