Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да вземеш кредит разумно? – Инициатива на Izbiram.bg и Minizaem.bg

Как да вземеш кредит разумно? – Инициатива на Izbiram.bg и Minizaem.bg

Как да вземеш кредит разумно?

За да ви помогнем с отговора, ние от Izbiram.bg заедно с Minizaem.bg, стартираме кампанията „Взимай онлайн кредити разумно“

Ето какво трябва да имаш в предвид, преди да кандидатстваш за кредит

В днешно време, нуждата от допълнителни пари може да се появи изненадващо. Без значение дали става въпрос за голяма сума, нужна за купуването на нова кола, например, или малка, покриваща свръх големи месечни сметки, нуждата от пари може бързо да бъде задоволена с тегленето на кредит.

Банков кредит, бърз кредит… възможностите са много. Компаниите, които предлагат такава услуга, също. Но преди да се обърнете за помощ към която и да било, добре е да си зададете въпроса: Разумно ли е да го правя?За да ви помогнем с отговора, ние от Izbiram.bg заедно с Minizaem.bg, стартираме кампанията „Взимай онлайн кредити разумно“. Нейната основна цел е да научи всички, които имат нужда от допълнителни средства:

 • Как правилно да анализират ситуацията;
 • Как да изберат кредитор;
 • Как сами да определят реалната крайна цена на един кредит;
 • Как да изчислят коректно месечния си бюджет, така че да направят най-правилния избор.

Друг стремеж на инициативата е да подобри прозрачността на сектора и да подпомогне трайното намаляване на все по-разпространените нелоялни практики в страната с цел установяване на устойчив кредитен пазар.


И така, имате спешна нужда от средства и сте решили, че е добре да кандидатствате за бърз кредит? За да сте сигурни в избора си, ето нещата, които трябва да имате в предвид:

 1. Небанковият заем се взима бързо и също толкова бързо трябва да се върне
  С оглед на това, добре е да имате ясна представа за приходите си през следващите месеци. Задайте си въпросът: „Ще мога ли да поема още един разход?” какъвто ще бъде и вноската по кредита ви. Ако отговорът е отрицателен, може би не е добра идея да теглите небанков заем, тъй като при тях вноските и лихвите са по-големи от тези, които би ви предложила една банка, например. Не забравяйте, с оглед на тяхната лесна и бърза достъпност, заемите трябва да се използват отговорно и разумно. Това се случва само когато можете да прецените правилно финансовото си състояние.
 2. Обърнете внимание на всички условия
  Бързите кредити са лесен и достъпен начин да получите спешно пари, но това не ги прави по-малко сериозен инструмент, с който трябва да се борави внимателно. За целта, добре е да прочетете всички условия, които кредитора ви предлага, преди да сключите договор. Така ще сте наясно какво точно ще трябва да платите, какви ще бъдат лихвите и таксите, какви са сроковете и как да планирате месечния си бюджет така, че да можете да изплащате на време вноските по кредита си.
 3. Пазете се от свръхзадлъжнялост
  Повече от 75% от хората кандидатстват за кредит, за да погасят друг. Този порочен кръг не само пречи на финансовото ви състояние, но и на качеството ви на живот. Ако изпитвате финансови затруднения и вече имате кредит, не кандидатствайте за нов. Това само ще утежни положението ви. Вместо това, говорете с настоящия си кредитор, който може да ви помогне да измислите начин как да се измъкнете от ситуацията.

Заедно с Minizaem.bg, ние от Izbiram.bg Ви съветваме преди да си пуснете искането за интернет кредит, да обмислите внимателно дали се нуждаете от него и дали нямате възможност да ползвате кредит от банка с по-ниски разходи. Бързите кредити са полезна услуга, когато се използва разумно!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *