Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да застраховаме домашния си любимец?

Как да застраховаме домашния си любимец?

застраховка домашен любимец

Има застрахователни продукти за домашния Ви любимец, които можем да се подсигурим в случай, че внезапно се разболее или е обект на злополука и други непредвидени случаи.

Тази статия е част от нашата образователна кампания – НАУЧИ ВСИЧКО ВАЖНО ЗА ЗАСТРАХОВАНЕТО В БЪЛГАРИЯ! ЗАЩИТИ СВОЯ ИНТЕРЕС И НАУЧИ ТЪНКОСТИТЕ НА ТАЗИ МАТЕРИЯ!

Всеки, който притежава домашен любимец знае, че това е освен голяма отговорност и струва доста пари. Всички обичаме своите любимци и се стремим да им подсигурим всичко необходимо. Няма как да не сложим ваксини на домашния си любимец. Няма как да не му купим аксесоари като клетка, каишки,играчки и др. Всички тези разходи са предвидими и се знае тяхната стойност. Няма обаче как да предвидим злополуките и разболяването на нашия любимец.

Посещенията във ветеринарните клиники са доста скъпи, но чрез застраховка можем да се подсигурим в случай, че внезапно се разболее или е обект на злополука. Има застрахователни продукти, които покриват тези и други непредвидени случаи с домашния Ви любимец.

На пазара съществуват застраховки, които осигуряват лечение на домашния Ви любимец в определени ветеринарни клиники, с които застрахователя работи, като разплащането става между застрахователя и клиниката т.е. Вие не трябва да предвиждате средства за лечение. Застраховката на домашния любимец покрива и разходи в случай, че бъде нападнат от други животни или нанесете вреди на някой в следствие на отглеждането на домашен любимец.

Тези застраховки се предлагат отделно или към застраховката на Вашия апартамент. За да сключите такава застраховка, Вашият любимец на първо място трябва да бъде имунизиран и да има паспорт с направените му имунизации, като за различните животни се изискват различни ваксини.

Освен най-често срещаните домашни любимци като кучета, котки и зайци, на застраховане подлежат и селскостопански животни. Такива са коне, овце, кози, свине, птици, риби, кошери с пчели и др.

На пазара съществуват и продукти, при които по специални условия могат да бъдат застраховани чистокръвни и състезателни коне, щрауси и други редки породи животни.

Прочетете още за кампанията: Застраховка на селскостопанската продукция – осигурява ли спокойствие на селскостопанските производители?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *