Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как да си осигурим дългосрочен пасивен доход?

Как да си осигурим дългосрочен пасивен доход?

дългосрочен пасивен доход

Пасивният доход осигурява спокойствие и сигурност в тези несигурни времена.

Тази статия е част от нашата образователна кампания „Какво е лично финансово планиране или правилно ли е да живеем ден за ден?“

Пасивният доход отдавна е свещеният Граал на предприемачите, и всички онези, които искат да продължат да получават пари, дори след като спрат да работят. Пасивният доход осигурява спокойствие и сигурност в тези несигурни времена.

Ако и вие искате да навлезете по-дълбоко в тази сфера, но нямате представа как, ние ще ви дадем няколко идеи. Но преди това:

Какво точно представлява пасивният доход?

Пасивните доходи са суми, които получавате многократно за неща, които сте свършили веднъж.

Ясно е, че е трудно да се генерират пасивни доходи. Те изискват значителна инвестиция, чиято възвращаемост може да отнеме повече време. Може да ни отнеме месеци и дори години без един лев, идващ от дейности с пасивен доход, но едно е сигурно – в даден момент инвестицията ще започне да се връща. И така, ето няколко метода, с които можете да си осигурите пасивен доход:

Начини за осигуряване на пасивен доход:

 • Инвестиция в недвижимо имущество

  Недвижимите имоти отдавна са източник на пасивни доходи. Инвеститорите и собствениците са избрали да отдават под наем жилища, апартаменти и офис площи, за да генерират стабилни месечни приходи. Очевидно е, че недвижимите имоти са чудесен източник за генериране на автоматичен доход, но също така изисква значителна предварителна инвестиция. Ако имате достатъчно пари настрана, със сигурност можете да изберете да инвестирате в недвижими имоти.
 • Инвестиция в акции
  Дивидентите от акции са страхотен ресурс за генериране на пасивен доход. Също така няма да ви се налага да продавате купените акции, за да генерирате този доход. Трябва обаче да купите по-голям дял акции, за да си създадете здравословен поток от приходи Ако ви се струва прекалено сложно, винаги можете да се консултирате с експерти или да направите застрахователно-инвестиционен фонд.
 • Доброволно пенсионно осигуряване
  Ако искате да си осигурите допълнителен пасивен доход, добра идея е да обърнете внимание на допълнителното пенсионно осигуряване. За разлика от срочните депозити, при него се ползват данъчни облекчения в размер до 10% от месечната или годишна данъчна основа на всеки работещ, и може да ви осигури значително по-висока, макар и негарантирана доходност (много по-добра в сравнение със средната годишна доходност при срочните депозити, която към момента е около 0.2%). Получете безплатна и необвързваща консултация тук!

 • Инвестиционно – застрахователен план
  Ако искате да инвестирате парите си, но не сте сигурни или се притеснявате да не поемете прекалено висок риск, можете да сключите инвестиционно – застрахователен план. Благодарение на него ще можете да си осигурите лично спокойствие, идващо от застрахователната част и възможност за по-висока, отново негарантирана доходност, идваща от инвестиционната част. А и няма да се притеснявате за риска, защото парите ви ще бъдат управлявани от експерти спрямо рисковия профил на инвестиционния план, който сами изберете. Получете безплатна и необвързваща консултация тук!

Статията бе подготвена за Вас с любезното съдействие на експертите на NN България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *