Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как родните банки таксуват валутните преводи за юридически лица? Прочетете това, ако сте собственик на бизнес.

Как родните банки таксуват валутните преводи за юридически лица? Прочетете това, ако сте собственик на бизнес.

валутните преводи за юридически лица

Какъвто и да е случаят, ако искате да планирате ефективно всички тези транзакции и да можете да контролирате финансите си по възможно най-добрият начин, добре е да знаете колко ще ви струва всичко това.

Имате собствен бизнес и ви се налага да правите към или получавате преводи от чужбина или в чуждестранна валута? Прочетете следващите редове, ако освен това държите да планирате финансите си по правилният начин.

Може би всеки собственик на бизнес в някакъв момент си е мечтал да развие бизнеса си до такава степен, че да започне да работи и с чуждестранни клиенти, което автоматично води до преводи от и към чужбина. Или пък бизнесът ви е в сфера, в която често ви се налага да правите и получавате преводи от друга държава? Или пък както вие, така и партньорите ви на територията на България оперирате с валута, различна от левове?

Какъвто и да е случаят, ако искате да планирате ефективно всички тези транзакции и да можете да контролирате финансите си по възможно най-добрият начин, добре е да знаете колко ще ви струва всичко това.Ако бизнесът ви изисква международни или междубанкови преводи в чуждестранна валута, едно от основните неща, които трябва да направите, когато избирате обслужващата си банка, е да проучите какви са таксите за този тип услуга.

В Izbiram.bg нашата основна цел е да помогнем на читателите си, като представим най-добрите и изгодни финансови услуги, предлагани на родния пазар. Така ще ви спестим време, което ще прекарате в чудене и пресмятане. Izbiram.bg постоянно разглежда различните продукти и услуги на финансовите компании, като набляга на следните техни характеристики – цена, условия, удобство, бързина и качество на обслужването. Именно затова направихме бързо проучване за таксите, които събират родните банки в следните 3 категории:

  1. Превод в чужбина в чуждестранна валута;
  2. Получаване на средства от чужбина в чуждестранна валута;
  3. Превод в България в чуждестранна валута.

В родните банки плащанията на чуждестранна валута се разделят на 2 основни категории:

  • Междубанков кредитен Превод в EUR в ЕИП (Европейско Икономическо пространство)
  • Междубанков кредитен превод извън ЕИП и кредитен превод във валута различна от EUR в ЕИП

Тъй като България попада в ЕИП, всички междубанкови преводи на територията на страната попадат в първата категория.

В зависимост от тези две категории и индивидуалните условия на всяка банка, обединихме информацията в 3 таблици. И така, ето какви такси и комисионни ще ви взимат родните банки, ако сте юридическо лице и имате намерение да правите преводи в чуждестранна валута, както и пример за това какви ще бъдат таксите и комисионните във всяка банка за суми от 1 000 Евро и 10 000 Евро, от и към страна в ЕИП.

преводи


Според този пример става ясно, че ако търсите най-изгодната банка, най-добре можете да направите това като първо съобразите размера на сумите, които се очаква да внасяте и теглите.

Прочетете още за: Ето какво се случва когато сте собственик на бизнес и ви се налага да внасяте и теглите пари често!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *