Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Как се изчислява цената на застраховка „Гражданска Отговорност“? Защо трябва да попълвам номер на талон на МПС и ЕГН?

Как се изчислява цената на застраховка „Гражданска Отговорност“? Защо трябва да попълвам номер на талон на МПС и ЕГН?

Как се изчислява цената на застраховка

Времето за търсене на най-евтината застраховка може да бъде съкратено наполовина, с калкулатора, който ние в Izbiram.bg, създадохме специално за собственици на автомобили.

Застраховката „Гражданска отговорност“ е добре позната тема за всеки шофьор. Изборът на най-изгодната гражданска отговорност е нещо, което поне веднъж годишно терзае ума на всеки, притежаващ собствен автомобил. Когато дойде време да подновявате своята застраховка „Гражданска отговорност“, веднага идва момент, в който трябва да си зададете няколко въпроса:

  • Къде да открия най-евтината застраховка?
  • Как да я платя най-лесно и удобно?

Защо трябва да попълвам ЕГН / ЕИК и номер на талон на МПС във вашия калкулатор?

В последните години, с определени законови промени, застрахователите свързаха своите системи с Гаранционния фонд, респективно с КАТ. В момента всяка калкулация на цена по Гражданска отговорност минава през информационните системи на застрахователните компании и Гаранционния фонд, който ползва база данни от КАТ.

Системите на застрахователите разпознават МПС по неговия регистрационен номер и номер на Талон на МПС, а собственика – по неговото ЕГН (ЕИК за фирми). В резултат на това цената на застраховката се смята автоматично от застрахователя и е индивидуална за това МПС и този собственик!

Досега винаги застраховката се смяташе по параметри като кубатура на двигателя, възраст на собственика, населено място и други. В момента благодарение на промените, застрахователят получава всички тези данни от КАТ (без да се налага да ги въвеждате вие), като в допълнение може да налага индивидуални корекции в цените – например да налага завишения за определени лица или фирми, или да дава отстъпки за подновяване на полица без щети.

С очакваното въвеждане на бонус / малус системата по застраховка Гражданска отговорност това ще бъде единственият възможен начин за получаване на коректна цена за тази застраховка!

Времето за търсене на най-евтината застраховка може да бъде съкратено наполовина, с калкулатора, който ние в Izbiram.bg, създадохме специално за собственици на автомобили.

 

Защо калкулаторът на Izbiram.bg?

Лесен е за употреба

За да получите различните оферти на застрахователите, трябва само да въведете основните данни за автомобила и шофьора:

  • Имена, ЕГН и стаж;
  • Регистрационен номер;
  • Номер на талон и населено място.

Трябва да посочите и позицията на волана(ляв или десен) и дали автомобила се използва за лични нужди или не. Това е!

Къде се намира номерът на талон на МПС?

Талон кола

Получавате персонална оферта

Може би се чудите, защо се налага да въвеждате такива данни? Калкулаторът ги използва, за да изчисли индивидуална оферта, подходяща само и единствено за вас. Същата оферта ще получите, когато отидете в офис на застраховател или брокер.

Друго нещо, което е добре да знаете, е че при изготвяне на оферта за ГО, вече се взима в предвид и историята на шофьора. Именно за това се налага да се въведе неговото ЕГН в калкулатора.
Разбира се, ние не съхраняваме Вашите данни, които сте предоставили за целите на калкулацията. Те се изтриват автоматично, ако след получаването на оферта не сключите полица.

Всичко се случва бързо и без излишни усложнения

За разлика от други калкулатори, при които въвеждането на данни е бавно и сложно, а клиента преминава през няколко страници докато получи оферта, с калкулаторът на Izbiram.bg за най-изгодната застраховка ГО, времето за въвеждане на данни е сведено до минимум. Няма нужда да въвеждате кубатура на автомобила и допълнителни данни.

След въвеждане на всички необходими данни, ще получите списък с оферти от различните застрахователи, предназначени специално за вас. Ще видите цените в зависимост от броя вноски. Ще можете да видите крайната цена за вас и да направите своя избор. След като вече сте избрали най-изгодната оферта, можете да направите своята поръчка.

Системата ще ви препрати към страница, в която да въведете данните за доставка на избраната полица. Ще се наложи да добавите снимка на талона на МПС. И готово!

Ще получите email с линк за плащане на сумата по полицата и ще може да платите удобно с банкова карта, след което ще имате валидна полица Гражданска отговорност!
Ще Ви изпратим полицата подписана с електронен подпис на e-mail в момента на издаването ѝ.

Съгласно Кодекса за застраховането, Вашата застраховка е в сила от момента на плащането с лична дебитна или кредитна карта и от началната датата записана в полицата. В този случай законовия срок, в който ние ще ви доставим стикера и зелената карта е 3 работни дни.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *