Кой е най - бързият кредит в България и коя кредитна Компания се грижи най-много за своите клиенти: проучване на Izbiram.bg за 2020г.
Мисията на Izbiram.bg винаги е била да образова читателите си и заедно да подобрим финансовата култура в България. Така създаваме общество от финансово грамотни хора, които разполагат със средствата, от които имат нужда, за да живеят спокоен и пълноценен живот.

2020 определено е една непредвидима година за всички ни, особено от финансова гледна точка. Нуждата от допълнителни средства може да се появи по всяко време, а в днешно време не е удобно да разчиташ на роднини и приятели, особено за по-големи суми.

Банките? Техните процедури могат да бъдат сложни и продължителни, изискват много документи и отнемат време. Време, което понякога нямаме. Нека не забравяме, че банките не желаят да финансират лица с недобра кредитна история, което е повод много хора да се ориентират към бързите потребителски кредити.

Какво да правим, когато имаме нужда от пари и то ВЕДНАГА?

Решението е да се обърнем към компания, предлагаща БЪРЗ ПОТРЕБИТЕЛСКИ КРЕДИТ. Тези компании работят бързо, изискват минимум данни и в повечето случаи оперират изцяло онлайн. Това означава, че дори няма да ни се наложи да напуснем работното си място, а в същото време ще получим парите, от които се нуждаем по сметката си.

Едно бързо проучване в интернет показва, че днес на пазара има множество компании, предлагащи бързи кредити. Все повече хора им се доверяват, а те предлагат на клиентите си не само бързо обслужване, но и допълнителни екстри и удобства. Но тук отново възниква въпроса:

Колко бързи са бързите кредити? Къде ще получим най-доброто и бързо онлайн обслужване?

През последните няколко години организираме проучване, с което имаме за цел да покажем колко наистина са бързи бързите кредити. За четвърта поредна година (виж проучванията за 2017 ТУК, 2018 ТУК, 2019 ТУК), ние анализираме предложенията, които компаниите дават на своите клиенти, за да проверим дали те отговарят на условията за така наречения БЪРЗ КРЕДИТ.

Тази година, отново отправяме поглед към най-известните компании, предлагащи бързи онлайн кредити, за да проверим дали услугите им са достатъчно бързи. Ето какво открихме:

Кои са критериите, на база на които направихме проучването:

За да разберем колко адекватни са бързите кредити, проучихме компании, които отговарят на следните условия:
 • Предлагат кандидатстване онлайн;
 • Предлагат изцяло дигитализирана процедура, при която можеш да получиш пари без да се налага да посещаваш офис, за да подписваш документи. Предоставянето на данни се случва онлайн. Парите получаваш по банков път или подобен начин;
 • Процедурата отнема по-малко от час – зад идеята за бърз кредит, стои именно моменталното одобрение. Искаме да проверим дали компаниите отговарят на обещанията си, че клиентът ще получи пари веднага.
За да бъде успешно проучването ни, подбрахме участници, отговарящи на профила на идеалния клиент, който компаниите, предоставящи БЪРЗИ КРЕДИТИ, търсят. Така улесняваме максимално процеса и очакваме бързо и безпроблемно одобрение. Участниците в проучването са хора, отговарящи на следния профил:
 • възраст: 30-45 години;
 • с месечен доход над 1 000 лв.;
 • чиста кредитна история.
 • За да бъде всичко още по-бързо и лесно за одобрение, всички участници кандидатстват за най-малката възможна сума от 300 лв. за период от 30 дни. В случай, че някоя от компаниите не предлага такава сума и срок, избираме най-малките възможни. Избрахме да забързаме процеса като се възползваме и от допълнителните услуги, които компаниите предлагат, за по-бърза обработка на кандидатстването:
  • Експресно разглеждане на кредита;
  • Неустойки за ползване на бърз кредит без поръчители;
  • Гаранция за ползване на кредит без поръчители.
  На какви въпроси отговаря проучването?

  При създаването на това проучване търсим отговори на следните въпроси:
  • Какво е времето от натискане на бутона „Кандидатствай“, до обаждане от оператор за евентуална, допълнителна информация? (ако при съответната компания има такова обаждане). Не се отчита времето, необходимо на клиента да попълни данните си в профила.
  • Какво е времето от натискане на бутона „Кандидатствай“, до окончателния отговор от компанията?
  • Къде процесът е изцяло автоматизиран и къде има нужда от допълнително свързване с оператор? Когато процесът е автоматизиран, компанията може да обработва заявки от своите клиенти и през уикенда или празниците.
  • Може ли да се кандидатства с други канали: Facebook, Viber, Messenger?
  • Тази година за пръв път добавихме и въпрос, касаещ отношенията кредитор – клиент. Искахме да проверим какви удобства предлагат компаниите на своите клиенти. В това число включваме: лоялни програми, отстъпки, преференциални условия и други.
  При кандидатстването, отчетохме някои фактори, които могат да забавят самия процес. Такива са например:
  • Доколко удобен е процесът на кандидатстване. Има ли неясна и объркваща информация.
  • Забавяне при получаването на SMS/e-mail поради причини, независещи от кредитора.

  ЕТО И РЕЗУЛТАТИТЕ ОТ ПРОУЧВАНЕТО “ КОИ СА НАЙ-БЪРЗИТЕ КРЕДИТИ ЗА 2020г.“

  Дигитално_обслужване_бързи_кредити_таблица
  На база направеното проучване, можем да заключим, че Кеш Кредит е тотален фаворит за 4-та поредна година, като увеличава преднината си пред останалите компании. Работата с платформата е лесна и приятна , като служителите реагират мигновено след кандидатстването. При наложилата се необходимост от допълнителна информация, беше предоставена в бърз и приятен разговор, а времето за окончателно решение бе по-малко от 7 мин. Кеш Кредит предлагат на своите клиенти лоялна програма, с която получават отстъпки от оскъпяването на кредита и трупат точки, които могат да разменят срещу предметни подаръци или CashBack.

  Лоялната програма на Кеш Кредит „Кеш Клуб“ е най-развитата на българския пазар, като има три нива, като най-високото ниво дава 25% отстъпка от оскъпяването при всички кредити, максималният размер на заемите е увеличен до 4 000 лв., както и клиента може да разменя своите натрупани точки за подаръци, или CASH BACK - всеки клиент който няма забавяне на сума към кредита си повече от 15 дни, има възможността да усвои събраните си точки. Могат да бъдат под формата на отстъпка от последната си вноска или директно да получи сумата в брой

  Cash Credit имат и програма „Доведи приятел“, в която клиента получава пари за всеки доведен от него приятел, който е изтеглил кредит от компанията.

  Така, компанията създава усещането за приятелско отношение и намалява значително напрежението, което някои хора изпитват, когато имат финансови затруднения.

  Освен Кеш Кредит, искаме да отличим и още две компании, които ни направиха впечатление с приятно обслужване и улеснена процедура. Това са:
  • Мини заем – за максимално улеснена процедура по кандидатстване;
  • Кредирект – за бърза и лесна процедура на одобрение;
  Искрено се надяваме, че нашето проучване е било полезно за всички онези, които имат спешна нужда от средства и ще помогне на много читатели да се информират за процедурите на най- бързите кредитни институции в България.

  Помогнете на българските финансови институции да подобрят обслужването си, като им дадете обратна връзка с новата ни рейтингова система!

  Кажете ни какво мислите за своята кредитираща институция и дайте оценка!

  Избери фирма от списъка и гласувай и коментирай!

  Сподели този пост

  Остави коментар

  Image CAPTCHA
  Използвайте символи на латиница, от значение са големите и малките букви.

  Наръчник с безценни съвети за застраховането