Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Колко е ценно времето Ви?

Колко е ценно времето Ви?

Колко е ценно времето Ви

Специалисти от Izbiram.bg направиха труда да изчисли колко време спестяват съвременните технологии на средностатистическия човек.

Съвременните технологии спестяват на средностатистическия човек по две седмици всяка година, които иначе биха били изразходвани за рутинни задачи като пазаруване и банкиране, твърдят нови проучвания.


След като беше направено проучване на 2000 човека, се откри, че технологиите от типа на самообслужване, интернет пазаруване или банкиране и актуализации на мобилния трафик спестяват на средностатистическия човек около шест часа и половина всяка седмица.


Само мобилните устройства спестяват на потребителите около един час всяка седмица, като правят навигацията по-ефективна и дават актуализации на трафика по пътищата и разписанието на градския транспорт.


Проучването също така установи, че средното време, прекарано в банковите клонове, е намаляло с 40 минути всяка седмица през последното десетилетие, тъй като хората все повече преминават към мобилно и онлайн банкиране.


Специалисти от Izbiram.bg направиха труда да изчисли колко време спестяват съвременните технологии на средностатистическия човек.


Животът е станал по-напрегнат от всякога и ние, хората, постоянно се опитваме да намерим начини да си набавим повече свободно време именно заради това направихме това проучване.


В днешно време не се впечатляваме от нищо така, както от новоизмислени хакове, които използват социалните медии и интернет, за да ни увеличат свободното време. За съжаление, всеки един човек има ежедневни задачи, които просто трябва да се свършат. Именно затова е от изключителна важност да се подсигурим, че ги вършим по най-ефикасния начин, използвайки най-новите технологии на своя страна.


Проучването установи, че средностатистическият човек на средна възраст изчислява, че интернет банкирането му спестява около 21 минути всяка седмица, докато онлайн пазаруването на храна и други вещи му освобождава още 23 минути.


Предварително приготвените ястия спестяват на хората около 21 минути всяка седмица, а сателитните навигатори им осигуряват допълнително 19 свободни минути седмично, като им позволяват да избягват задръствания.


Поръчките на самообслужване, разписанията на автобуси и влакове и безконтактните плащания също спестяват по 10 минути.


Изводът, който можем да си направим от това проучване, е, че технологиите могат да ни бъдат от изключително голяма полза, ако ги използваме правилно. Та те са създадени точно поради тази причина – да ни улесняват живота, а не да го правят по-сложен и зависим. Ключовият момент обаче е да не позволяваме на развиващите се технологии – мобилните телефони, компютрите и всяко едно друго устройство, да ни подчиняват и да ни превръщат в техни зомбирани роби. Все пак всяко удоволствие трябва да се използва с мярка.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *