Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Коя банка да избера, ако имам нужда от жилищен кредит?

Коя банка да избера, ако имам нужда от жилищен кредит?

Коя банка да избера

Преди да кандидатствате за ипотечен кредит, трябва да обърнете внимание на два основни критерия

Искате да имате първия си собствен дом, ново, по-голямо жилище, или просто още един имот, който да използвате с инвестиционна цел? Харесали сте имота, договорили сте цената със строителя/собственика, а сега ви остава само да осигурите нужната сума. И тук на помощ идват ипотечните или още наречени жилищни кредити.

Ако искаш най-добрия финансов продукт за нуждите си ние ще анализираме финансовото ти състояние и ще ти предложим най-доброто решение, специално за теб. Намери най-евтиния и изгоден кредит за теб!

ИЗГОДЕН КРЕДИТ

Получете повече информация и оферта за видовете ипотечни кредити, като попълните кратката форма и кредитният консултант ще се свърже с вас и ще получите офертите на всички големи финансови институции на българския кредитен пазар, съобразени с вашите изисквания и възможности.

Заяви консултация за ипотечен кредит

Но кой да изберете?

Изборът на банка, която да ви осигури нужното финансиране е също толкова важен, колкото и изборът на идеалното жилище. Затова, преди да кандидатствате, добре е да проучите какво предлагат родните банки. За да ви улесним, на помощ идваме ние, Izbiram.bg.

В Izbiram.bg нашата основна цел е да помогнем на читателите си, като представим най-добрите и изгодни финансови услуги, предлагани на родния пазар. Така ще ви спестим време, което ще прекарате в чудене и пресмятане. Izbiram.bg постоянно разглежда различните продукти и услуги на финансовите компании, като набляга на следните техни характеристики – цена, условия, удобство, бързина и качество на обслужването. Ето защо направихме малко проучване за това какви са условията по ипотечните кредити, които родните банки предлагат и отсяхме най-добрите в 2 основни категории.

Преди да кандидатствате за ипотечен кредит, трябва да обърнете внимание на два основни критерия:

1. Какъв процент от цената на имота покрива банката?

  Може би знаете, че в повечето случаи банката не покрива 100% от обявената цена на имота. Затова е добре да имате определена сума пари, с които да осигурите оставащите до 100% средства и такива за евентуални ремонти и обзавеждане.

2. Лихвеният процент и други разходи по кредита

  • При тегленето на кредит, трябва да обърнете внимание както на годишният лихвен процент, така и на таксите, които ще трябва да заплатите. Колкото по-малки са те, толкова по-малка ще бъде общата сума за връщане за целия период.
 • За да ви покажем всичко това, използвахме нашия Калкулатор за жилищни кредити, за да проверим коя родна банка предлага най-изгодните условия за жилищен кредит от 100 000 евро със срок за връщане 30 години. Ето и резултатите:

 

 • Победителите според зададените критерии:

  • Ако търсите максимално финансиране на избрания от вас имот, Д БАНК предлага кредит със 100% финансиране, идеален за случая.
  • Ако искате да заплатите максимално ниска обща сума, с най-ниски лихва и такси, предложението на ЦКБ за жилищен кредит е най-подходящо за вас.

  Ако имате нужда от жилищен кредит с различни параметри, използвайте нашия Калкулатор за жилищни кредити, който ще ви покаже коя българска банка може най-точно да отговори на нуждите ви.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *