Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Културата да управляваме средствата си

Културата да управляваме средствата си

Лични финанси

Да вземем правилно решение е трудно при този океан от финансови продукти, които постоянно се променят и стават все по-сложни.

Тази статия е част от нашата образователна кампания за личното финансово планиране, която ще Ви даде полезни познания за постигане на вашите лични финансови цели.

С управлението на средствата си се сблъскваме всеки ден. Формираме семейния си бюджет, изплащаме кредити, правим депозити в банки, инвестираме…

Финансовата култура е важна за всеки, който е отговорен за своето бъдеще. Повечето от целите, които си поставят хората, имат финансово изражение –закупуване на жилище, изплащане на ипотека, образование на децата, подходящо инвестиране, осигуряване на средства за късните години или управление на бизнеса.

За изпълнението на тези цели е необходима финансова култура.

Най-напред трябва да се научим да управляваме бюджета си, да спестяваме разумно и едва тогава ще сме достигнали нивото, на което можем да накараме парите да работят за нас.

Много проучвания сочат пряката зависимост между финансовата грамотност и благосъстоянието на отделния човек. Колкото повече информация имаме, толкова повече възможности стоят пред нас.

Да вземем правилно решение е трудно при този океан от финансови продукти, които постоянно се променят и стават все по-сложни.

За успешното управление на средствата ни е необходима информация и опит. Когато не разполагаме с такива имаме две възможности – или да се образоваме самостоятелно, или да търсим помощта на финансов експерт-консултант, който може да ни помогне да планираме и реализираме по подходящ начин своите цели.

Едно обаче е сигурно – финансовата култура е основополагаща за качеството ни на живот и това, какво ще можем да направим в бъдеще.

Статията бе подготвена за Вас с любезното съдействие на експертите на NN България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *