Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Купуване на жилище по време на пандемия? Мисията възможна с Izbiram.bg!

Купуване на жилище по време на пандемия? Мисията възможна с Izbiram.bg!

666666666666666

Защо да си купим жилище по време на пандемия.

Пандемията, с която ще запомним 2020, още определя ежедневието ни и може би ще го прави и през тази година. За някои това означава да оставят на заден план всички важни решения, заради „неясното бъдеще“. За други, това е страхотна възможност да постигнат дългосрочните си цели, без излишна конкуренция.

Купуването на жилище е една от тези дългосрочни цели. И докато някои може би си мислят, че такава голяма покупка е ненужна по време на пандемия, за други това е шанс да открият с лекота своя дом-мечта.

Ние, от Izbiram.bg сме тук на помощ. През последните години, нашата основна цел е да предоставяме на своите читатели информация за най-изгодните финансови продукти на пазара. По този начин се стремим да създадем общество от финансово грамотни хора, които взимат правилните решения и знаят към кого да се обърнат, когато имат нужда от помощ. Купуването на жилище е важна стъпка и в следващите редове ще разгледаме защо е добре да я предприемете по време на пандемия.

Въпросите, които трябва да си зададете

Купуването на жилище не е за всеки. Въпреки че има финансови ползи от притежаването на собственост, като това че стойността на имота може да се увеличи и лихвите по ипотеките могат да бъдат приспадани от данъци, вие губите гъвкавостта, която идва с наема. А данъците върху имуществото, поддръжката, застраховката и не планираните разходи означават, че трябва добре да помислите дали ще ви бъде по-изгодно да плащате ипотека или наем. Ето въпросите, които трябва да си зададете, преди да започнете с търсенето:

  • Колко време планирате да останете в града, в който живеете?
  • Колко пари имате за първоначална вноска?
  • Колко стабилна е работата ви? Планирате ли смяна на работата?
  • Стабилни ли са финансите ви? Очаквате ли промяна в приходите си?
  • Готови ли сте да похарчите много повече за поддръжка и данъци, отколкото имате като наемател?

Ако отговорите на тези въпроси ви показват, че сте готови да инвестирате в недвижимо имущество и да се сдобиете със своя мечтан дом, тогава е време да започнете с търсенето. Има 2 причини да го направите по време на пандемия, вместо да чакате „нещата да се успокоят“. Ето кои са те:

Можете да разгледате спокойно множество жилища в търсене на идеалното

По време на пандемия по-малко хора търсят жилище, а това ви позволява да прегледате повече оферти без да се притеснявате, че някой ще измъкне избрания дом под носа ви. В същото време, тъй като има по-малко търсещи, продавачите са по-склонни да коментират цените.

След като пандемичната обстановка отмине, много хора ще започнат да търсят жилище отново и цените могат да се повишат значително. Изборът на жилище сега може да ви спести много средства, а търсенето да бъде спокойно и без излишно напрежение. Ако искате да разгледате повече оферти, може дори да си организирате виртуални разходки из набелязаните жилища чрез Skype, Viber, Zoom и други социални мрежи.

Можете да получите най-добрата оферта за кредит, без да напускате дома си

Когато вземете решение да се сдобиете с нов дом, неминуемо се изправяте пред въпроса:

„Как ще финансирам покупката?“

Ако имате достатъчно лични средства, значи всичко ще се случи лесно и бързо. Ако обаче сте като по-голямата част от хората, идеята за кредит ще мине през ума ви повече от веднъж. Днес може да се обърнете към множество банки, които ще ви предложат оферта за ипотечен кредит. Как, обаче, да разпознаете най-добрата сред тези оферти?
Тук на помощ идваме ние, от Izbiram.bg. Вече може да се възползвате от услугата „финансов консултант“, който ще ви помогне да вземете най-доброто решение за финансиране на желаното жилище. Сега имате уникалната възможност да организирате своята консултация изцяло онлайн като разговаряте с нашия финансов консултант през различни, удобни за вас канали: Skype, Viber, Zoom и др. Така ще можете да му разкажете повече за финансовото си състояние и кредита, от който се интересувате. Неговата задача след този разговор е да разгледа профила ви и в рамките на 24 часа да ви предoстави 5-те най-добри за вас оферти. След това заедно ще може да изберете най-добрата и да задействате процедурата по кандидатстване.

Работата с финансов консултант ще ви даде повече сигурност и спокойствие, а фактът, че се случва изцяло онлайн ще направи финансирането още по-бързо и лесно.

Купуването на жилище по време на пандемия може да ви се струва рисковано, но с помощта на финансовия консултант на Izbiram.bg и добро планиране, може бързо и безпроблемно да се сдобиете с жилището на мечтите си.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *