Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Личните финанси нямат нищо общо с парите – Част 2

Личните финанси нямат нищо общо с парите – Част 2

Личните финанси нямат нищо общо с парите

Научете се да управлявате парите си и те няма да могат да ви контролират

„Няма нищо лошо в парите. И няма нищо лошо да похарчите по-голямата част от тях, ако това ви позволява да правите неща, които ви карат да се чувствате живи. Важно е да имате достатъчно пари, за да имате покрив над главата си и храна на масата. Не подкрепяме възгледа, че желанието да спечелите повече пари е загуба на време, особено когато това ви позволява да оцелеете. Просто се уверете, че разбирате за какво ги харчите. Че виждате цялата картина и че вземате решения самостоятелно.“ Колин Райт (Colin Wright), американский блогър, пътешественник, автор на книгата «Как да стана забележителен човек»Накратко, парите не трябва да бъдат основната ви цел. Не трябва да седите цял ден на работа, която не обичате, за да спестите парчета хартия и един прекрасен ден да се пенсионирате и най-накрая да се отпуснете. Трябва да използвате парите така, че в живота ви да има повече от това, което вие обичате. Това означава, че трябва малко да спестите, за да можете да напуснете нехаресваната от вас работа и да започнете да правите нещо, което ви доставя удоволствие.

Личните финанси са повече начин на мислене, отколкото-математика

Разбира се, има основни правила за при финансите.

  • Харчете по-малко, отколкото печелите.
  • Разплащайте кредитите си.
  • Инвестирайте пари, за да ви носят доход.

Правилата са важни, но те не разкриват същността на личните финанси. Наистина, личните финанси – те наистина са лични. Това означава, че понякога може или дори се налага да се нарушават правилата и да се прави това, което е подходящо за точната ситуация при вас. Повече от математика и правила, личните финанси са свързани с поведението ви-навици, мислене и действие.

Дори може да се твърди, че е необходимо да се постави по-голям акцент върху поведението, отколкото върху правилата. Можете да прочетете за най-добрите начини за погасяване на кредита, но ако не сте настроени сериозно, няма и да го направите.


Хората често не се занимават с воденето на своите лични финанси, защото не им пука за парите. Но точно поради тази причина, те трябва да направят това. Ако не ви харесва да мислите за пари, най-добрият начин да направите това е, да сте сигурни, че сте създали система за правилното им управление. Да, да се занимавате с лични финанси – това означава да се занимавате с пари. Трябва да се научите да ги контролирате, за да се съсредоточите върху онези аспекти от живота, които са от интерес за вас.

Предлагаме Ви пълноценна, напълно безплатна и необвързваща финансова консултация за вашите лични финанси.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *