Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Трябва да сключите застраховка „Гражданска отговорност“ на МПС-то си и търсите коректен застраховател? Намери най-евтината и изгодна застраховка тук!

Трябва да сключите застраховка „Гражданска отговорност“ на МПС-то си и търсите коректен застраховател? Намери най-евтината и изгодна застраховка тук!

Трябва да сключите застраховка

Застраховка Гражданска Отговорност е едно от първите неща, които трябва да направите, когато се сдобиете с автомобил.

Застраховка Гражданска Отговорност е едно от първите неща, които трябва да направите, когато се сдобиете с автомобил. Всеки водач знае колко е важна и най-вече задължителна. Но знаете ли къде да откриете най-подходящата и изгодна застраховка за своя автомобил? И дали само цената е важна? Как да откриете най-изгодната оферта?Ние, в Izbiram.bg искаме да дадем на своите читатели максимално пълноценна и полезна информация, свързaна с финансовите продукти, предлагани на българския пазар. Ето защо, в тази статия ще ви запознаем с нещата, които трябва да знаете, преди да сключите застраховка Гражданска отговорност, както и как да изберете къде да направите това!

Какво представлява застраховкатa Гражданска Отговорност?

Застраховката ГО е задължителна за всеки собственик на МПС и се сключва с цел обезщетяването на имуществени и неимуществени вреди свързани с него. Цената на този тип застраховка зависи от вида на автомобила, годината на производство, шофьорският стаж на собственика и местоживеенето му. По тези критерии, всеки застраховател сам избира цената, която предлага за застраховка ГО. Но дали само цената е от значение?

За какво освен цената трябва да следите, когато избирате застраховка ГО?

Покритието на застраховката – когато избирате застраховка, добре се запознайте с покритието, което тя включва, сумата, която се изплаща и условията за изплащането на тази сума. Не се подвеждайте по по-ниските цени, тъй като те може да означават по-ниски суми или покритие, което да ви излезе по-скъпо в момент на нужда.

Какво не покрива застраховката – също както е важно да знаете какво е покритието на вашата застраховка ГO, така е важно да знаете и какво не покрива тя. Често, това включва вредите претърпени от виновния водач, вредите, представляващи замърсяване на околната среда, унищожаване на пари, документи и други ценни вещи.

Ами ако пътувате често извън страната? – ако пътувате често извън страната по работа или просто за удоволствие и искате да използвате автомобила си, запознайте се добре с валидността, която предлага ГО в различните държави. В този случай ще се наложи да закупите и сертификат Зелена Карта, който ви позволява да пътувате без проблем извън страната. Той се заплаща допълнително и има определен срок на валидност.

Условията за разсрочено плащане на застраховката – ако не можете да заплатите цялата сума за своята застраховка ГO на веднъж, можете да се възползвате от разсрочено плащане. Тази опция е създадена за улеснение на водачите на МПС, но също има своите условия, с които е добре да се запознаете предварително. В случай на пропусната вноска, застраховката спира да бъде валидна, а това може да доведе до по-сериозни глоби. Ето защо, добре е да прецените до колко е удачно да разсрочите своята застраховка.

Не знаете къде да сключите своята застраховка?

Имате нужда от застраховка ГО, но не можете да изберете най-изгодната оферта, можете да се обърнете към нас. В нашият калкулатор за застраховка Гражданска Отговорност можете да откриете най-подходящите и изгодни оферти за застраховка според своите данни и тези на автомобила. Освен това, можете да се свържете с нас, ако имате допълнителни въпроси и нашите експерти ще ви помогнат да откриете най-добрата и изгодна Застраховка Гражданска Отговорност.

Доверете ни се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *