Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Недвижимите имоти през 2021г. Какво да очаквате, кои са най-търсените жилища и как може да се сдобиете с имот.

Недвижимите имоти през 2021г. Какво да очаквате, кои са най-търсените жилища и как може да се сдобиете с имот.

Недвижимите имоти през 2021г. Какво да очаквате, кои са най-търсените жилища и как може да се сдобиете с имот.
Пандемията през 2020г.,повлия на почти всеки аспект на живота ни. И ако прекарвате дните си, работейки вкъщи, то имате нужда от дом, който да обзаведете според своите лични нужди и предпочитания. В този случай, ако живеете под наем, или жилището Ви се окаже малко, започвате да се интересувате все повече от пазара на недвижими имоти. Търсите различни оферти не само за жилища, но и за финансиране. И се чудите какво ще се случи с пазара на недвижими имоти през 2021 година.

Ние, от Izbiram.bg, сме тук, за да дадем отговор на този въпрос. През последните години, нашата основна цел е да помогнем на читателите ни да вземат информирани решения, свързани с финансите. Това ни кара да разглеждаме различни области от ежедневието ни и да търсим най-добрите финансови решения. Днес ще се спрем на недвижимите имоти. Ако живеете под наем и искате да се сдобиете със собствено жилище, или пък искате по-голям дом, в следващите редове ще ви запознаем с всичко, което трябва да знаете за пазара на недвижими имоти в България през 2021 година.

Промени ли се пазарът на недвижими имоти заради пандемията?
За разлика от много други области, където пандемията нанесе сериозен удар и наложи много промени, пазарът на недвижими имоти остава почти непокътнат. Нещо повече, активността през 2020 и 2021 години е почти същата както през 2019 година. Огледи продължават да се осъществяват и да се сключват сделки, също както преди.

Кои са най-търсените имоти?
Тъй като повечето то нас работят от вкъщи и това не се очаква да се промени скоро, през 2021, основна тенденция при недвижимите имоти е закупуването на имот в покрайнините на по-големите градове или в курортите. Това е така, за да могат хората да работят и в същото време да бъдат на място с по-чист въздух и повече възможности за разходки. Тази тенденция отговаря напълно на желанието на хората да подобрят качеството си на живот.

Друга тенденция, която се забелязва, е стремежът към повече пространство. Тъй като повечето хора прекарват дните си вкъщи, нуждата от по-голямо жилище става повече от необходима. Голяма част дори избират имот, в който има допълнителна стая, готова да се превърне в офис пространство, за да могат да работят необезпокоявани. Ето защо онези, които вече имат собствено жилище, търсят ново, по-просторно и функционално. Най-често това са многостайните апартаменти с 3 спални и голяма тераса.

Имотите в София
Ако търсите имот в столицата, добре е да знаете, че най-търсените квартали са „Манастирски ливади“, „Кръстова вада“, „Витоша“ и „Малинова долина“. Голям е интересът и към по-отдалечените квартали, до които има достъп с метро. В същото време се забелязва спад в търсенето на имоти в централните части, заради големия трафик, малкото пространство и проблемът с паркирането.
Запазва се интересът към южните квартали. Те предлагат добри условия за закупуване, множество възможности и новото строителство, които всички търсят.

Какво трябва да знаете за цените на недвижимите имоти през 2021г?
Що се отнася до цените на недвижимите имоти, не се очакват резки промени. И през тази година, един от ключовите елементи, който ще определя цената на квадратен метър, е начинът, по който банките се справят с кризата. Броят на необслужените кредити и условията по ипотечните кредити са от ключово значение за това колко хора ще закупят ново жилище през 2021 година.

Ако искате да се сдобиете с нов дом през 2021 година, като в същото време запазите стандарта си на живот, ние можем да помогнем. С нашата услуга за безплатна финансова консултация за ипотечен кредит, не просто ще получите полезни съвети за покупка на недвижим имот, но и ще имате достъп до персонални оферти от водещи банки, съобразени с вашите желания и финансово състояние.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *