Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Ние сме отговорни за бъдещето на децата си – как да им дадем добър старт?

Ние сме отговорни за бъдещето на децата си – как да им дадем добър старт?

бъдещето на децата

Няма съмнение, че осигуряването на финансовото бъдеще на вашето дете е приоритет номер едно, още в момента, в който разберете, че го очаквате да се появи на бял свят.

Тази статия е част от нашата образователна кампания „Какво е лично финансово планиране или правилно ли е да живеем ден за ден?“

Няма съмнение, че осигуряването на финансовото бъдеще на вашето дете е приоритет номер едно, още в момента, в който разберете, че го очаквате да се появи на бял свят. Тъй като светът преминава през ерата на променящите се икономики и увеличаващите се разходи, много родители могат да се чувстват претоварени и несигурни по отношение на това къде и как да започнат процеса на планиране. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат за осигуряването на финансово стабилно бъдеще за вашите деца и ще ви осигурят по-дълъг живот без стрес.

1. Увеличете спестяванията си:

    Създаването на спешен паричен фонд е напълно задължително, още в самото начало. Не се насилвайте да спестявате крупни суми. Просто започнете. Препоръката е този фонд да достигне до приблизително шест месечен доход. Този паричен резерв може да ви опази, ако вие или партньорът ви загубите работата си или да преодолеете други финансови затруднения. Можете да стартирате срочен депозит, в който да отделяте спестяванията или да потърсите подходящ спестовно-осигурителен план, който ще ви гарантира конкретна сума пари след определен период от време, като внесе доза сигурност във финансов аспект. Получете безплатна и необвързваща консултация тук2. Направете си застраховка „Живот“:

    В този несигурен свят, никога не можете да сте сигурни, че всичко ще премине така, както сте го планирали. Загуба на работа, временна или постоянна нетрудоспособност са само част от нещата, които могат да се случат. В тези случаи, за да защитите себе си и децата си в случай на неблагоприятни за вас събития, добре е да си направите застраховка „Живот”. Получете безплатна и необвързваща консултация тук!

3. Идентифицирайте изискванията на детето си:

    Спомнете си, че нуждите на детето са специфични спрямо неговите амбиции и постижения. Допълнителните класове, уроци и занимания са разходи, които родителите ще поемат в някакъв момент. Едно просто изчисление на средните цени на подобни дейности, свързани с желанието на детето, ще ви помогнат по-лесно да изчислите каква сума ви е нужна, за да му осигурите желаните знания и умения.

И накрая, но не по важност…

4. Станете учители:

    Започнете да преподавате на децата си колко е важно спестяването възможно най-рано. Ако обучението започне от ранно детство, добрите финансови навици ще му помагат през целия живот. Научете децата си за значението на касичката и им помогнете, като планирате как ще използват джобните си пари за месеца – насърчете ги да харчат за неща, които наистина искат, и ще им помогнат да постигат целите си. Докато растат, говорете с децата си за важността на спестяването и планирането, бъдете отворени с тях и отговорете на всички въпроси, които те могат да имат.

Статията бе подготвена за Вас с любезното съдействие на експертите на NN България.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *