Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Нова по-висока цена на застраховка „Гражданската отговорност“!

Нова по-висока цена на застраховка „Гражданската отговорност“!

Гражданска отговорност

следващите няколко години цената на застраховка Гражданската отговорностще върви нагоре

Най-търсената застраховка, а именно Гражданската отговорност, вече е по-скъпа с между 15% и 25%. Повишението на цената варира, като най-малкото е с 5-6 лева, а най-високото със 62 – 63 лева. Това е най-драстичното увеличение от началото на годината.

Сериозно увеличение на цената на застраховката Гражданска отговорност изненада неприятно шофьорите.

Според част от бранша в следващите няколко години цената ще върви нагоре, като единственият въпрос ще е с какво темпо. Това е така, защото събитията, които застрахователите трябва да платят не намаляват, а се увеличават. Увеличават се също така лимитите по полицата, а съдилищата присъждат все по-високи и по-високи обезщетения.

Според друга част от бранша на пазара има твърде голяма конкуренция и увеличението на цената ще доведе до отлив на клиенти. Така, че повечето компании ще се въздържат от поскъпване на полицата.
Задължителната застраховка Гражданска отговорност покрива отговорността на собственици, държатели и ползватели на МПС, за причинените имуществени и неимуществени вреди на други лица, в това число пешеходци, велосипедисти и други участници в движението по пътищата, във връзка с притежаването и/или използването на МПС.

Глобата за несключена задължителна застраховка е 250 лева.

Цената се определя основно от модела и мощността на автомобила. Повечето компании вземат предвид и това дали автомобилът, докато е регистриран на името на клиента, е причинил пътни инциденти, дали са плащани обезщетения по тях и колко тежки са били.

Тук имате възможност бързо и лесно да сравните условията на застрахователните компании, предлагащи задължителната застраховка Гражданска отговорност. Като резултат в калкулатора ни ще видите индивидуална за Вас крайна цена, която трябва да заплатите за застраховката и ще можете да закупите своята застраховка веднага онлайн!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *