Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Подсигурете живота си

Подсигурете живота си

Подсигурете живота си -  застраховка Живот

Животозастрахователни хакове: основни съвети за получаване на най-евтината премия

Животозастрахователни хакове: основни съвети за получаване на най-евтината премия

Получаването на застраховка „Живот“ може да бъде скъпо удоволствие. Застрахователната премия често може да Ви струва много повече от това, което можете да получите за срочна застраховка „Живот“, и може да се окаже доста досадна на моменти. Това обаче не е задължително. Има начини да извлечете максимума от застрахователната сделка и няма да е необходимо да купувате скъпи застрахователни полици само за да постигнете добра сделка.


Ето няколко съвета, които ще Ви помогнат да получите най-добрата налична застраховка „Живот“:

Имайте предвид срочните застрахователни полици

Както самото име подсказва, тези застраховки осигуряват защита за определен период от време и обикновено изплащат обезщетение, само ако застрахованият почине по време на „срока“. Въпросният срок обикновено варира от една до 30 години, като 20 години са най-често срещаното предпочитание.


Едно от най-големите предимства на срочната застраховка е по-ниската й първоначална цена, в сравнение с тази на постоянната застраховка. Срочната застраховка обикновено е по-евтина, защото при нея плащате само за обезщетение за смърт – еднократно плащане, което бенефициерите могат да получат при смърт на застрахования само при условие, че това се случи в срока на полицата. Както при повечето постоянни полици, Вашите месечни вноски помагат за финансиране на обезщетението за смърт и могат да натрупат парична стойност.


Срочната застраховка често е добър избор за хората в годините на създаване на семейство, особено ако имат малък бюджет, тъй като им позволява да плащат за високи нива на покритие, когато нуждата от защита често е най-голяма.


Срочната застраховка е добър вариант за покриване на нуждите, които могат да изчезнат във времето. Например, ако плащането на университет е основната Ви финансова грижа и сте почти сигурни, че няма да се нуждаете от покритие за животозастраховане след като децата Ви завършат, тогава е по-логично да си закупите срочна полица, траеща само за годините, в които децата Ви са в колеж.


Освен това, не забравяйте, че винаги можете просто да подновите застраховката си, ако, в най-добрия случай, нищо лошо не Ви се случи по време на „срока“.

Потърсете повече от една оферта

Двата най-основни ключа за получаване на евтино застраховане е да се съсредоточите върху получаването на срочна застраховка „Живот“ и да получите оферти от множество доставчици. Така че, оглеждайте се на застрахователния пазар!

Този тип застраховка е просто една покупка. Както при другите видове пазаруване, така и тук намирането на много опции може да Ви даде предимство. На повечето хора не им се занимава с разглеждането на множество оферти, защото това би отнело много време.


Разглеждането на предложения може да Ви се струва като трудна задача, но със сигурност би било по-добре да отделите повече време преди да сключите сделка за животозастраховане, отколкото след това да съжалявате за своя импулсивен избор.


Благодарение на днешните технологии, вече има начини да разгледате множество оферти за застраховка „Живот” за отрицателно време. Например, използването на онлайн инструменти за животозастраховане е най-бързият начин да се сдобиете с няколко оферти от различни реномирани застрахователи наведнъж.

Избягвайте добавки и допълнително застраховане

Добавките са допълнителните обезщетения, дописани в полицата за първично застраховане на живот, закупени от застрахования. Това са допълнителните покрития, предлагани на застрахования с основната полица, за да може застрахованият да получи допълнителни обезщетения по единния план.


Въпреки че са изящни по природа, тези добавки водят до допълнителни разходи за осигурените под формата на увеличени вноски.


Ако целта Ви е да намерите най-евтината възможна застраховка, най-добрият начин на действие е да кажете „не“ на предложените добавки. Примерите за тези добавки включват възможност за закупуване на полици за деца или допълнителна застраховка на бъдеща дата, без да преминавате отново през процеса на медицински преглед.


Разбира се, съществуват и „добри“ добавки, които в крайна сметка могат да се окажат много полезни. Добавките към застрахователната полица могат да бъдат закупени, за да се увеличи смъртното Ви обезщетение или да Ви се изплатят медицинските разходи, ако имате терминална болест, но все още не сте починали. Преобразуването на термини е друга добавка, която Ви позволява да преобразувате своята срочна полица в постоянна такава (важаща за цял живот).


В крайна сметка, не забравяйте, че трябва да избирате покритието си разумно. Ако се нуждаете от покритие за децата си, тогава би било добре да платите допълнителната такса, но се уверете, че наистина се нуждаете от тази екстра.

Проверете начина си на живот

За повечето застраховки за животозастраховане, които се издават за договорен период или срок, Вашите вноски се основават на редица фактори. Когато кандидатствате за застраховка „Живот“, застрахователната компания оценява определени критерии и подробности за Вас и Вашия начин на живот, за да определи стойността на месечните Ви вноски.

Това е един от малкото застрахователни продукти, чиято цена е съобразена специално с Вас, като доставчикът взема предвид някои или всички от следните:

  • Възраст – ето едно общо правило за животозастраховане: Колкото по-млад сте, толкова по-добро е здравето Ви, и именно затова вноските Ви за определен период ще бъдат по-ниски. Казано по-просто, колкото по-млад сте, когато кандидатствате за застраховка, толкова по-евтина ще бъде полицата Ви.
  • Здраве и тегло – ако сте класифицирани като човек с наднормено тегло или затлъстяване, въз основа на измерване на съотношението височина към тегло, може да се наложи да плащате по-високи вноски. Това е така, защото застрахователната компания приема, че ако имате наднормено тегло, е по-вероятно да страдате от здравословни проблеми, свързани с теглото.
  • Медицинска история – повечето застраховки за животозастраховане са и медицински, така че трябва да предоставите информация и за медицинската си история. Обръщайте внимание и на други малки подробности – например, нивата на холестерола могат да повлияят на таксата Ви, тъй като застрахователите често начисляват сравнително по-скъпи вноски за хората с високи нива на холестерол.
  • Професия – някои професии носят по-голям риск и можете да забележите, че това се отразява на цената на застраховката Ви. Например, един пожарникар вероятно ще плаща по-високи вноски за застраховка „Живот“, в сравнение с офис работник.
  • Начин на живот – може да бъдете помолени да предоставите подробности за всички навици или хобита, които играят важна роля в живота Ви. Честото пушене и пиене вероятно ще повишат застрахователните Ви ставки поради таксата, която могат да поемат за вашето здраве. Някои рискови забавления също могат да повлияят на цената на полицата, включително небесно гмуркане, алпинизъм и моторни спортове, както и други екстремни развлечения.

Присъединете се към групова полица или групирайте своята собствена

Повечето от програмите за корпоративни придобивки в днешно време предлагат застраховка „Живот“, която не изисква физически преглед или подлагане на медицински тестове.


Макар че сумата, която можете да вземете, често е ограничена, това е начин да получите все някакво покритие, ако смятате, че в момента сте негодни или се страхувате, че не можете да си позволите вноската сами. Като станете член на асоциация или организация, често може да получите достъп до групова застраховка животозастраховане.


Друг начин за получаване на отстъпки от избраната от Вас тарифа за животозастраховане е да обвържете покритието с това на Вашия автомобил, дом или друга застрахована вещ.


Мащабните застрахователи вече разполагат с функции, които могат да бъдат сравнително евтини в дългосрочен план, защото Ви предлагат много възможности за създаване на пакети. Добра стратегия за максимално увеличаване на пакетните Ви отстъпки е да прегледате всичките си застраховки едновременно и да изберете компанията, която Ви предоставя най-добрата сделка за смяна.


Закупуването на застраховка „Живот“ не трябва на всяка цена да бъде невероятно скъпо. Дистанцирайте се от тази максима и погледнете отвъд общоприетото.


Ако следвате съветите, които изброихме по-горе, със сигурност можете да намалите разходите си за месечна вноска за животозастраховане и да живеете един по-удобен, сигурен и спокоен живот.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *