Продължете към съдържанието
Начало » Новини » Предимството да пътуваш с Revolut. Безплатната карта, без такси при преводи и теглене от банкомат

Предимството да пътуваш с Revolut. Безплатната карта, без такси при преводи и теглене от банкомат

Чували ли сте за Revolut?

Повечето най-вероятно, да. Revolut е цифрова банка, която стартира през 2015 г. Една от основните причини, поради които тя придоби толкова голяма популярност за толкова кратко време, се дължи най-вече на факта, че разполага с всичко, от което бихте имали нужда от онлайн банка, в едно просто, модерно и лесно за използване приложение. Това е особено полезно за онези, които пътуват редовно до различни държави.

Но преди да направим пълен преглед на Револют и как пътуващите могат да използват картата за пътуване Револют, докато са в чужбина, нека първо разгледаме основните неща.

Какво представлява картата Revolut?

Revolut предлага три различни вида карти и четири плана, включително Standard, Standard Plus, Premium и Metal.  Картата Standard е безплатна и предлага някои основни предимства. Картите Premium и Metal обаче предоставят някои вълнуващи функции, особено ако пътувате често.

Само сега регистрирайте се безплатно, за да получите Premium за 3 месеца!

Защо да използвате Revolut пред стандартната дебитна или кредитна карта?

Друго голямо предимство на картата Револют е, че откриването на сметка отнема само няколко минути. Необходим ви е само работещ телефонен номер и с него ще можете да откриете сметка и да получите виртуална банкова карта. За да се сдобиете с физическа карта, ще трябва да я поръчате, а доставката ѝ отнема около 14 дни. Освен това ще трябва да потвърдите самоличността си.

Един от недостатъците на Револют е, че към момента той не е достъпен за жителите на всички държави. Понастоящем само законните жители на Европейското икономическо пространство (ЕИП), Австралия, Сингапур, Швейцария, Япония и САЩ могат да изтеглят онлайн банката.

След като получите картата си и самоличността ви бъде потвърдена, сте готови да се възползвате пълноценно от вашата карта Револют. Това е мястото, където започва забавлението.

Ако сте педантичен пътешественик, който обича да планира и да пътува с ограничен бюджет, тогава картата за пътуване Револют е идеалното решение за вас.

Карта Револют: Разходи, бюджетиране и спестяване

Най-хубавото на картата Револют е, че в раздела за сметките можете да разгледате всички свои транзакции по дни, седмици и дори месеци.

Можете също така да групирате транзакциите в определени категории. Така например, ако сте предвидили бюджет от 200 долара за ресторанти на място Х за юни, можете да проследите всички тези разходи в приложението.

Можете също така да изтегляте извлечения, да качвате разписки и да добавяте бележки към всяка транзакция, за да следите разходите си. Можете дори да разделите сметката, ако пътувате с някого, или да му изпратите пари, като сканирате неговия QR код.

Револют и различните валути

Ако пътувате в чужбина, приложението ви позволява да създадете няколко сметки в различни валути. Това означава, че можете да обмените щатския си долар за евро и да имате две отделни сметки в две различни валути. Това означава също, че независимо дали пътувате във Франция или в САЩ, можете да плащате в местната валута. Имайте предвид, че в момента не всички валути са налични.

Въпреки това, ако плащате за нещо в друга валута, Револют конвертира баланса по сметката ви в местната валута, като използва реалния междубанков обменен курс. Това ви позволява да избегнете начисляването на такса и посредствен обменен курс, определен от доставчика на банкомати или от оторизирания търговец. Друга чудесна функция е, че приложението ви изпраща известие в момента, в който платите с картата си, дори преди разпечатването на разписката да е приключило (стига да сте свързани с интернет).

Револют ви позволява да спестявате за мечтаното пътуване

Приложението разполага и с трезори, в които можете да спестявате пари за пътуване. Можете да създадете няколко сейфа, като например сейф за „пътуване до Египет“ или сейф за „уикенд в спа център“.  Можете да захранвате трезорите с еднократен превод, периодичен превод или нещо, което картата Револют нарича дребни пари. Дребните пари означават, че приложението ще събере остатъчните пари от разходите ви по картата Револют и ще ги постави в този трезор.

Да използвате ли Револют в чужбина?

Чудите се дали Револют е подходящ за пътуване? Определено ДА! С картата Револют за пътуване можете да превеждате пари в чужбина в над 30 валути по междубанковия обменен курс, с малка такса от 0,5% за всичко над 1000 евро всеки месец през делничните дни. Преминете към глобален начин на живот с Револют. Преобразете финансите си, когато преминете на ниво Premium с безплатната пробна версия на Револют. Ще получите функции, които ще ви помогнат да спестявате, харчите и инвестирате по-умно от всякога. Получете 3-месечен пробен абонамент за Револют Premium, който влиза в сила от днес.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *